Ana içeriğe atla

Hazır Yufkadan Nasıl Börek Yapılır?


Hazır yufkadan nasıl börek yapılır? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Börek sabah kahvaltılarımızın ve çay saatlerimizin en sevilen hamur işlerinden birisidir. Kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli ve daha birçok değişik malzeme ile yapılan çeşidi vardır. Bu yazımızda evde hazır yufkadan nasıl börek yapabileceğiniz hakkındaki püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri
Hazır yufka ile yapılan börekler iç harcı ve şekillerine göre farklı çeşitlere ayrılır. Böreklerde iç harcı olarak sıklıkla peynir, kıyma, ıspanak ve patates kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra pırasa, patlıcan, kabak, ısırgan otu gibi değişik iç harcı kullanılarak yapılan börek çeşitleri de mevcuttur. Hazır yufkadan farklı şekillerde börek yapılmaktadır. En sık yapılan klasik börek çeşitleri arasında tepsi böreği ve kol böreğini sayabiliriz. Ayrıca yufkayı değişik şekillerde katlayarak yapılan zarf böreği, midye böreği gibi ilginç isimlere sahip börekler de vardır.
Hazır Yufkadan Börek Yapmak için Gerekli Malzemeler
Hazır yufkadan börek yapmak için ilk olarak bir yufkacıdan ya da marketten hazır yufka almanız gerekiyor. Bu yufkanın içine koymak için damak tadınıza göre patates, kıyma, ıspanak ya da farklı iç harcı yapmalısınız. Bunların yanı sıra yufkaların arasına ve böreğin üzerine sürmek için sos yapmanız gerekmekte. Kişi başına 1 tane yufka kullanarak istediğiniz böreği yapmanız mümkün.
Böreği peynirli yapacaksanız bunu küçük parçalar halinde keserek ya da çatal ile ezerek kullanabilirsiniz. Patates, ıspanak ya da başka sebzeler kullanacaksanız bunları biraz kavurduktan sonra kullanmalısınız.
Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için hazırlayacağınız sosu yapmak için margarin, yumurta ve yoğurt kullanabilirsiniz. Bazı tariflerde soda ile de börek sosu yapılmaktadır fakat genelde yoğurt, margarin ve yumurta ile yapılan sos kullanılmaktadır. 5 tane hazır yufka kullanarak kolay bir şekilde tepsi böreği ya da kol böreği yapabilirsiniz. Böreği fırına vermeden önce üzerine sos sürmeyi unutmayın. Böylece yapacağınız böreğin üzeri nar gibi kızaracaktır.
Böreği hazırladıktan sonra pişireceğiniz tepsiyi bir fırça yardımı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreği fırından çıkardıktan sonra biraz ılıması için bekleyin. Daha sonra dikkatli bir şekilde tepsiden çıkararak servis yapabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız pratik bilgileri uygulayarak evde kolay börek yapımı hakkında bilgi sahibi olabilir, yapacağınız lezzetli börekleri sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...