Ana içeriğe atla

Çikolata Benmari Usulü Nasıl Eritilir?


Çikolata benmari usulü nasıl eritilir? sorusunun cevabını öğrendiğinizde evde çok kolay bir şekilde kek, kurabiye, pasta ve tatlılarda kullanmak için çikolata sosu yapabilirsiniz. Benmari usulünde, ısıya dayanıklı bir kabın içinde kaynar suya koyulan çikolata yavaş yavaş eritilerek akışkan bir kıvama getirilmektedir. Bu yöntem çoğunlukla çikolata ve yağ eritmek için kullanılsa da bazı sebze ve etler de bu usulde pişirilmektedir. Bugün sizlerle paylaşacağımız püf noktalarına dikkat ederek siz de evde çikolata eriterek yaptığınız kek ve pastaları daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler

  • Çikolata
  • Su
  • Bir Tencere
  • Isıya dayanıklı bir kap
  • Tahta kaşık
  • Bıçak
Bu pratik yöntem ile sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolata gibi tüm çikolata çeşitlerini eritmek mümkün.

Benmari Usulü Çikolata Eritme
Benmari usulü çikolata eritmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir. 

  • İlk olarak çikolatayı bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde kesin. Bu şekilde erimesi daha kolay olacaktır. İsterseniz aynı işlemi yapmak için rende de kullanabilirsiniz.
  • Tencereyi yarısına kadar su ile doldurduktan sonra bunu ocakta ısıtmaya başlayın.
  • Ocaktaki su kaynadıktan sonra ısıya dayanıklı bir kabın içine küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı alın. Bu kabı tencerenin içine dikkatli bir şekilde oturtun ve ocağın altını kısın.
  • Çikolatayı karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar eritin.
Evde çikolata sosu yapımı bu şekilde olup, sizlerin de gördüğü gibi son derece kolaydır. Tek dikkat etmeniz gereken nokta çikolatanın kaynamaması için fazla ocakta tutmamak. Bu nedenle çikolata erir erimez ocağın altını kapatın. Arada erimeyen küçük parçalar kalsa bile ocağı kapattıktan sonra sosu karıştırırken bunlar eriyecektir. Erittiğiniz çikolatayı hemen kullanmanız gerekiyor, aksi halde donabilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir