Ana içeriğe atla

Ayran Nasıl Yapılır?


Ayran nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek evde bol köpüklü ayran yapabilirsiniz. Ayran yemeklerin yanında ve yazın serinlemek için sıkça tüketilen bir içecektir. Yoğurttan yapıldığı için sağlıklı ve besleyici bir içecektir. Daha pratik olduğunu düşünerek dışarıdan ayran almayı tercih edenlere tavsiyemiz bu içeceği bir kez evde yapmayı denemeleri yönünde olacak. Ev yapımı bol köpüklü ayranın tadını aldıktan sonra bir daha dışarıdan almak istemeyebilirsiniz. Köpüklü ayran yapmak oldukça kolaydır. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey sevdiğiniz marka bir yoğurt. Yoğurdu evde yapanlardansanız ayranınız daha lezzetli olacaktır. Ayran yapmanın püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz. 
Ayran Yapımı için Gerekli Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
Ayran yapacağınız yoğurtta kaymak varsa bunu almayı unutmayın. Ayran yapımında kullanacağınız tuz oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayran yaparken kullanılacak ölçü yoğurdun yarısı oranında su kullanılmasıdır. 

Bol köpüklü ayran nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız yukarıdaki malzemelerin yanı sıra el blenderı ya da cam bir kavanoza ihtiyacınız var. Eğer blender kullanacaksanız yoğurt, su ve tuzu geniş bir kabın içine alın. Yoğurt ve su karışıp iyice köpürene kadar karıştırın ve daha sonra ayranı bardaklara boşaltarak servis yapın. Afiyet olsun.
Eğer ayran yapmak için kavanoz kullanacaksanız malzemeleri kavanozun içine alın ve kavanozun kapağını güzelce kapatın. Daha sonra iyice köpürtene kadar hızlı bir şekilde kavanozu çalkalayın. Ayranı yaptıktan sonra hemen bardaklara boşaltıp servis yapabilirsiniz. 
Ev yapımı ayran tarifi bu şekilde olup işin püf noktası yoğurt ve suyu karıştırırken malzemenin köpürmesini sağlamaktır. Bunun için acele etmeden malzemeyi yeteri kadar karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Yapacağınız ayranı hemen tüketmek için soğuk su kullanmanız gerekmekte. Ayranı yemeğin yanında ve kasede tüketecekseniz içine biraz zeytinyağı ve kuru nane de ilave edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...