Ana içeriğe atla

Yoğurtlu Kabak Salatası Nasıl Yapılır?



Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek kısa sürede enfes bir salata yapmanın kolaylığını yaşayabilirsiniz. Yoğurtlu kabak salatası son zamanların en popüler tariflerinden birisidir. Yoğurtlu kabak hem salata hem de meze sayıldığı için bayanlara büyük kolaylık sağlamaktadır. Daha önce bu pratik tarifi yapmadıysanız bu tarifimizi okuduktan sonra denemek isteyeceğinizi düşünüyoruz. 

Yoğurtlu Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kabak salatası içeriğinde bulunan kabak ve süzme yoğurt ile olukça besleyici ve doyurucu bir lezzettir. İşin püf noktası kabağı güzel kavurmaktan geçiyor. Kabağı kavururken bunun bayılmaması gerekiyor. Bu nedenle hafif yumuşadığında ocağın altını kapatmalısınız. Kabak salatasının üzerini süslemek için pul biber, kuru nane, iri ceviz parçaları ya da dereotu kullanılmalıdır. Bunlar sadece salatayı süslemekle kalmaz aynı zamanda lezzetini de arttırır. Kabak salatası yapımında süzme yoğurt kullanarak daha yoğun bir kıvam ve harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Kabağı kavurduktan sonra bir süre soğuması için bekletmeyi unutmayın. Kabağı sıcak olarak kullanırsanız içine koyacağınız yoğurt ekşiyeceği için salata kötü bir tada sahip olacaktır. Kabaklar kavrulurken küçülecekleri için bunları çok ince rendelemeyin. Yoğurdun içindeki ağza gelen kavrulmuş kabağın lezzetinin bu mezenin özelliği olduğunu unutmayın. Kolay meze tarifi arayanlar için yoğurtlu kabak salatası oldukça idealdir. Hem yapımı kısa sürer hem de lezzeti ile her damak tadına uygundur. Az malzeme çok lezzet ilkesine uyan bu tarifi denemek isteyenler için aşağıda yoğurtlu kabak salatası yapımını paylaşıyoruz. 

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi

Yoğurtlu kabak yapmak için 3 tane kabak, 1 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, biraz tuza ihtiyaç vardır. Bunun yanı sıra üzerini süslemek için de kuru nane, pul biber ya da dereotu kullanılabilir. 

Yoğurtlu kabak salatası yapımı için ilk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bunları rendeleyin ve 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte bir tavaya alıp kavurun. Kavrulmuş kabaklar soğurken siz de sarımsağın kabuğunu soyun bunu havana aldıktan sonra üzerine biraz tuz ilave ederek güzelce ezin. Sarımsağı yoğurt ile karıştırarak salatanı sosunu hazırlayın. Son olarak kavrulmuş kabak ve sarımsaklı yoğurdu derin bir kasenin içinde karıştırın. Bunu servis tabağına aldıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...