Ana içeriğe atla

Yemeğin Tuzu Fazla Kaçtığında Ne Yapılmalı?



Yemeğin tuzu fazla kaçtığında ne yapılmalı? sorusunun cevabı sayesinde tuzunu ayarlayamadığınız yemekleri atmak yerine tuz oranını dengeleyebilirsiniz. Ne kadar dikkat etmeye çalışsak da bazen elimizin ayarı bozulup yemeğe fazla tuz katabiliyoruz. Bazen de kullandığımız salça nedeni ile yemek tuzlu olabiliyor. Böyle durumlarla hepimiz zaman zaman karşılaşıyoruz. Bugün sizlerle tuzu fazla kaçan yemeklerin kıvamını dengelemeye yardımcı olacak pratik ve güvenilir yöntemleri paylaşıyoruz. 

Sulu Yemeklerin Tuzu Fazla Kaçtığında Ne Yapılmalı?

Sağlıklı bir çeşit olan sulu yemekleri yaparken tuzu fazla kaçarsa hem damak tadına hem de sağlığa olumsuz etki edebilir. Böyle bir durumda yemeği atmak da israf olacağı için en iyisi tuzunu azaltmaya çalışmaktır. Bu konudaki en güvenilir yöntem patatestir. Bir tane patatesi güzelce yıkadıktan sonra kabuğunu soyun. Daha sonra bunu bıçakla iri parçalar halinde doğrayın. Ocakta kaynamakta olan yemeğin içine  doğranmış patatesleri ilave edin ve 15 dakika kaynattıktan sonra patatesleri yemeğin içinden alabilirsiniz. İsterseniz patatesleri yemeğin içinde bırakarak daha güzel lezzetler de elde etmeniz mümkün. 

Çorbanın Tuzu Fazla Kaçtığında Ne Yapılmalı?

Mutfaklarımızda sıkça pişirdiğimiz yemeklerden birisi de çorbadır. Zaman zaman çorba yaparken tuzunu fazla kaçırdığımız oluyor. Bu tür durumlarda en iyi çözümün çorbaya biraz su katmak olduğunu düşünebilirsiniz. Evet su çorbanın tuz oranını azaltabilir fakat kıvamını ve lezzetini olumsuz etkileyebilir. Böyle bir risk almak yerine çorbaya biraz süt katabilirsiniz. Bu sayede hem tuz oranı dengelenir hem de yaptığınız çorba daha lezzetli ve besleyici olur. 

Zeytinyağlı Yemekler Tuzlu Olunca Ne Yapılmalı?

Zeytinyağlı yemek yaparken tuzunu fazla mı kaçırdınız? Bunu dert etmeyin ve yemeğe hemen biraz şeker katın. bu sayede tuzlu olan yemek, yenilebilir bir kıvama gelecektir. Bu pratik yöntem tuzu fazla kaçan pilav için de güvenilirdir. 

Sirke ve Limon Suyu ile Yemeğin Tuzunu Dengeleme

Tuzlu yemeği kurtarmak için 1 yemek kaşığı sirke ya da 3 damla limon suyu kullanabilirsiniz. Limon ve sirke asitli yapısı nedeni ile yemekteki tuz oranını azaltmaya yardımcı olabilir. 

Tüm bu saydığımız yöntemler işe yaramıyorsa o zaman yemeğin suyunu tekrar hazırlamanız gerekmektedir. Bunun için yemeğin içinden suyunu süzerek alın. Yeniden salçalı, soğanlı karışım hazırladığınızda tuzlu yemek tekrar normal haline döndürülebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...