Ana içeriğe atla

Soğan Nasıl Soyulur?


Soğan nasıl soyulur? sorusuna bu yazımızda cevap bulabilir ve bu sayede kuru soğanı fazla zahmete girmeden rahatlıkla soyabilirsiniz. Yemek ve salataların lezzetini arttıran soğanı yemesi güzeldir de, kabuğunu soymak ve doğramak biraz zahmetli bir iştir. Kat kat bir kabuğu olduğu için eğer soyarken dikkatli olmazsak kabukla birlikte soğanın da birkaç katını kesip alabiliriz. Böyle bir israf yapmamak ve mutfakta işinizi kolaylaştırmak için aşağıda soğanı kolay soymaya yardımcı olacak bazı pratik bilgiler bulabilirsiniz. 
Soğan Nasıl Soyulur?
Soğan nasıl soyulur? diye bir soruya hepimizin vereceği cevap; " bıçakla soyulur " olacaktır. Evet soğan soymak için bıçak kullanırız fakat bu soyma işlemini doğru yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. 
Soğanın Kabuklarını Islatmak
Soğanı kolay soymak için kabuklarını yumuşatmayı deneyebilirsiniz. İlk olarak bıçak yardımı ile soğanın baş kısmını kesin. Daha sonra soğanı su dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Sudan çıkardıktan sonra yumuşayan soğan kabuğunu kolay bir şekilde soymak mümkün. Eğer soğanı suda bekletmek için yeterli zamanınız yoksa o zaman üzerine sıcak su dökebilirsiniz. Sıcak su kabuğu yumuşatacağı için soymak da çok kolay olacaktır. 
Soğanı Ziyan Etmeden Soymak için
Soğan soyarken çoğunlukla kabuğu ile beraber ilk birkaç katı da çıkar. Bunu önlemek isterseniz ilk olarak soğanın arka kısmını bıçak ile kesin. Bunu yaptıktan sonra en dıştaki kabuğu rahatlıkla soyabilirsiniz. 
Soğanı İkiye Bölmek
Soğanı çabuk soymak için uygulayabileceğiniz en pratik yöntemlerden birisi de ikiye bölmektir. Bıçak ile soğanın başını ve arkasını keserek, ikiye bölün. Bunu yaptığınızda kabuk kolayca soyulur. 
Soğan Kabuğuna Çizik Atmak
Bu yöntemde soğanın kabuğunu soyarken bıçak kullanmanıza gerek yoktur. İlk önce bıçak ile soğanın baş ve arka kısımlarını kesin. Daha sonra bıçak ile soğanın üzerine dik uzanan çizikler atın. Bu şekilde yaptığınızda bıçak kullanmadan kabuğu kaldırarak soğandan ayırabilirsiniz. 
Sirkeli Sıcak Su 
Sirkeli sıcak su da soğan soymanızı kolaylaştırabilecek pratik bir yöntem olarak aklınızda bulunsun. Bir kabın içinde sıcak su ve sirke karışımı hazırladıktan sonra soğanların başını bıçak ile kesin. Bunları 10 dakika sirkeli su karışımında beklettikten sonra kolayca kabuklarını soyabilirsiniz. 
Bu yazımızda sizlerle soğan soymanın püf noktaları hakkında bazı bilgiler paylaştık. Sizlere anlattığımız soğan soyma yöntemlerinden hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...