Ana içeriğe atla

Patlıcan Nasıl Közlenir?


Patlıcan nasıl közlenir? sorusunun cevabını öğrenerek çok sevdiğiniz patlıcan közlemesini evde kendiniz de yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan ezmesi en sevilen meze çeşitlerimizden birisidir. Bu lezzetli mezeyi yapmak için çoğumuz dışarıdan hazır közlenmiş patlıcan alırız. Evde patlıcan közlemek biraz zahmetli bir iş olsa da hazır alınandan daha lezzetli olduğu için çekilen zahmete değmektedir. Siz de kendi patlıcan közlemenizi hazırlamak isterseniz bunu nasıl yapacağınızı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Patlıcan Közlemesi Yapmak için Gerekli Malzemeler
  • İhtiyacınız kadar közlemelik patlıcan
  • Bıçak
  • Bunların dışında patlıcanları közleyeceğiniz yönteme bağlı olarak ekstra malzemeler de gerekebilir.
Evde Patlıcan Közlemesi Nasıl Yapılır?

Evde patlıcan közlemesi yapmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlar arasında en eski ve klasik yöntem ocakta patlıcan közlemektir. Bunun dışında fırın ve ızgarada da patlıcan közlemesi yapmak mümkündür. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda anlatıyoruz. 

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir?

Patlıcanları fırında közlemek için fırın tepsisi ve pişirme kağıdına ihtiyaç vardır. İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanların saplarını kesin ve üzerlerine bıçak ile birkaç tane delik açın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serdikten sonra patlıcanları sıralayın. Fırını en yüksek ısıya getirin ve ara sıra patlıcanları çevirerek bunlar tamamen yumuşayana kadar fırında pişirin. Yaklaşık 15 dakika içinde fırında patlıcan közlemesi hazır olacaktır. Közlenmiş patlıcanların biraz ılımasını bekledikten sonra kabuklarını soyup hemen kullanabilirsiniz. 

Ocakta Nasıl Patlıcan Közlenir?

Patlıcan közlemesini ocakta yapmak bilinen en eski ve güvenilir yöntemdir. Bu konuda farklı seçenekler mevcut. İster patlıcanları teflon bir tavaya alıp bu şekilde közleyebilir ya da doğrudan ocağın üzerine koyarak közleme yapabilirsiniz. Her iki yöntemde de önce patlıcanları yıkamalı ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra bıçak ile üzerlerinde delik açmalısınız. Daha sonra bunları uçtan sap kısmına doğru yavaş yavaş döndürerek tamamen yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Ocakta patlıcan nasıl közlenir? bunu anlattık şimdi bir diğer yönteme geçebiliriz. 

Patlıcan Izgarada Nasıl Közlenir?

Patlıcan közlemesini ızgarada yapmak isterseniz önce bunları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerlerine birkaç tane delik açın. Patlıcanları ızgaranın üzerine yerleştirdikten sonra önce bir tarafını yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirerek közleyin. 

Evde patlıcan közlemesi yapımı için bu bahsettiğimiz yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın patlıcanların içinin de pişmesi için üzerlerine bıçak ile delik açmayı unutmayın. Patlıcanın içinin de közlenip közlenmediğini anlamak için üzerine bir çatal ile bastırarak kontrol edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...