Ana içeriğe atla

Patlıcan Nasıl Közlenir?


Patlıcan nasıl közlenir? sorusunun cevabını öğrenerek çok sevdiğiniz patlıcan közlemesini evde kendiniz de yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan ezmesi en sevilen meze çeşitlerimizden birisidir. Bu lezzetli mezeyi yapmak için çoğumuz dışarıdan hazır közlenmiş patlıcan alırız. Evde patlıcan közlemek biraz zahmetli bir iş olsa da hazır alınandan daha lezzetli olduğu için çekilen zahmete değmektedir. Siz de kendi patlıcan közlemenizi hazırlamak isterseniz bunu nasıl yapacağınızı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Patlıcan Közlemesi Yapmak için Gerekli Malzemeler
  • İhtiyacınız kadar közlemelik patlıcan
  • Bıçak
  • Bunların dışında patlıcanları közleyeceğiniz yönteme bağlı olarak ekstra malzemeler de gerekebilir.
Evde Patlıcan Közlemesi Nasıl Yapılır?

Evde patlıcan közlemesi yapmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlar arasında en eski ve klasik yöntem ocakta patlıcan közlemektir. Bunun dışında fırın ve ızgarada da patlıcan közlemesi yapmak mümkündür. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda anlatıyoruz. 

Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir?

Patlıcanları fırında közlemek için fırın tepsisi ve pişirme kağıdına ihtiyaç vardır. İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanların saplarını kesin ve üzerlerine bıçak ile birkaç tane delik açın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serdikten sonra patlıcanları sıralayın. Fırını en yüksek ısıya getirin ve ara sıra patlıcanları çevirerek bunlar tamamen yumuşayana kadar fırında pişirin. Yaklaşık 15 dakika içinde fırında patlıcan közlemesi hazır olacaktır. Közlenmiş patlıcanların biraz ılımasını bekledikten sonra kabuklarını soyup hemen kullanabilirsiniz. 

Ocakta Nasıl Patlıcan Közlenir?

Patlıcan közlemesini ocakta yapmak bilinen en eski ve güvenilir yöntemdir. Bu konuda farklı seçenekler mevcut. İster patlıcanları teflon bir tavaya alıp bu şekilde közleyebilir ya da doğrudan ocağın üzerine koyarak közleme yapabilirsiniz. Her iki yöntemde de önce patlıcanları yıkamalı ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra bıçak ile üzerlerinde delik açmalısınız. Daha sonra bunları uçtan sap kısmına doğru yavaş yavaş döndürerek tamamen yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Ocakta patlıcan nasıl közlenir? bunu anlattık şimdi bir diğer yönteme geçebiliriz. 

Patlıcan Izgarada Nasıl Közlenir?

Patlıcan közlemesini ızgarada yapmak isterseniz önce bunları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerlerine birkaç tane delik açın. Patlıcanları ızgaranın üzerine yerleştirdikten sonra önce bir tarafını yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirerek közleyin. 

Evde patlıcan közlemesi yapımı için bu bahsettiğimiz yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın patlıcanların içinin de pişmesi için üzerlerine bıçak ile delik açmayı unutmayın. Patlıcanın içinin de közlenip közlenmediğini anlamak için üzerine bir çatal ile bastırarak kontrol edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir