Ana içeriğe atla

Kızartmalık Patlıcan Nasıl Kurutulur?


Kızartmalık patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabı olabilecek püf noktalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Ağustos ayından eylül ayı ortalarına kadar yapılan kışlık gıda hazırlıklarından birisi de sebze kurutmaktır. Patlıcan, biber, domates, kabak, taze fasulye ve bamya gibi sebzeler yazın kurutularak kışın bunlardan lezzetli yemekler yapılmaktadır. Sevilen sebzelerden birisi olan patlıcan dolmalık ve kızartmalık olarak farklı şekillerde kurutulmaktadır. Aslında her ikisinde de kullanılan kurutma yöntemi aynıdır. Aradaki fark sebzelerin doğranma şeklidir. Siz de kışın yapacağınız kızartmalarda kendi kuruttuğunuz patlıcanları kullanmak isterseniz bu yazımızda paylaştığımız bilgiler işinizi kolaylaştırabilir. 

Gerekli Malzemeler

  • İhtiyacınız kadar patlıcan
  • İğne
  • İplik
  • Bıçak
Patlıcan Nasıl Kurutulur?

Evde patlıcan kurutmak oldukça kolaydır. İşin en önemli tarafı kurutmalık olarak alacağınız patlıcanların taze olmasıdır. Sebzeleri güvenli bir şekilde kurutmak için ezik ve çürüklerini almamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra gelelim patlıcanı nasıl kurutacağınıza. İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayarak bunları toz ve ilaç kalıntılarından arındırın. Daha sonra bıçak yardımı ile bunların yeşil sap kısmını keserek çıkarın. Patlıcanları alacalı olarak soyduktan sonra 1 parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. ( İsterseniz patlıcanları yuvarlak değil de uzun parçalar halinde de doğramanız mümkün. ) İğneyi ipe geçirdikten sonra doğradığınız patlıcanları ipe dizin. Bunu yaparken sebzelerin birbirine iyice yapışmamalarına dikkat edin. Tüm patlıcanları ipe geçirdikten sonra bunları güneş gören bir yere asarak kurumaya bırakın. Kurumaya bıraktığınız sebzeleri arada bir kontrol ederek arada çürüyenler varsa bunları alıp atın. Patlıcanların hepsi tıkır tıkır olduğunda kurutma işlemi tamamlanmış oluyor. Kurutulmuş kızartmalık patlıcanları bez bir torbanın için alın ve güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin. 

Evde kışlık erzağını hazırlamak isteyenler için patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabını bu yazımızda paylaştık. Yazdığımız püf noktalarına dikkat ederseniz kızartmalık patlıcanları kolay bir şekilde kurutarak, kışın sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Kuruttuğunuz bu patlıcanları sadece kızartma için değil patlıcan yemeği yapmak için de kullanmanız mümkün. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...