Ana içeriğe atla

Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?



Közlenmiş patlıcan nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu konuda uygulayabileceğiniz iki tane pratik yöntemi yazımızda paylaşıyoruz. Közlenmiş patlıcanın lezzetini bilmeyen yoktur. Üzerine zeytinyağı dökülerek salata ya da meze olarak tüketilen patlıcan közlemesini yazdan hazırlayıp, kışın bunu çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Dışarıdan hazır közlenmiş patlıcan almak varken neden evde bu zahmete katlanayım diyenler varsa, ev yapımı patlıcan közlemesini bir kere tatmaları bu sorunun cevabını anlamalarını sağlayacaktır. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan közlenmiş patlıcan saklama yöntemlerine geçmek istiyoruz. 

Közlenmiş Patlıcan Saklama Yöntemleri

Közlenmiş patlıcanı emniyetli bir şekilde muhafaza etmek için uygulanan 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki közlenmiş patlıcanı buzdolabında saklama, diğeri de közlenmiş patlıcanı kavanozda saklama yöntemidir. Biz her iki yöntemi de size anlatacağız. Bunlardan hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcan Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Bu yöntemi uygulamak için tek ihtiyacınız olan şey buzdolabı poşeti ve bant. Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyduktan sonra bunların soğuması için bir süre bekleyin. Patlıcanlar soğuduktan sonra bunları tek seferde kullanacağınız şekilde porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetinine koyun. Poşetin ağzını bantladıktan sonra közlenmiş patlıcanı kullanacağınız zamana kadar buzdolabında güvenle muhafaza edebilirsiniz. Közlenmiş patlıcan buzdolabında nasıl saklanır? sorusunun cevabını verdik şimdi diğer yönteme geçebiliriz. 

Közlenmiş Patlıcan Kavanozda Nasıl Saklanır?

Közlenmiş patlıcan kavanozda nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu sorunuzun cevabını hemen verelim. Bu yöntemi uygulamak için cam bir kavanoz, 2 diş sarımsak, biraz kaya tuzu ve bir miktar da zeytinyağı gereklidir. İlk önce patlıcanların kabuklarını soyun ve bunların saplarını çıkarın. Daha sonra kavanoza 2 ya da 3 tane közlenmiş patlıcan yerleştirin. Bunun içine 2 diş sarımsak ve biraz da kaya tuzu ilave edin. Bunu yaparken kavanozun tamamen dolmaması gerekiyor. En az 2 parmak kadar boşluk bırakmaya dikkat edin. Son olarak kalan boşluğu da zeytinyağı ile tamamlayın. Kavanozun kapağını kapattıktan sonra bunu ters çevirerek sızma olup olmadığını kontrol edin. Eğer sızma yoksa bir tencerenin içinde 20 dakika kaynatın ve soğuduktan sonra karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...