Ana içeriğe atla

Dolmalık Kabak Nasıl Kurutulur?



Dolmalık kabak nasıl kurutulur? diye merak edenler bu sorunun cevabını ve kabak kurutmanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirler. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan kabak dolması, taze kabakla yapıldığı gibi kurutulmuş kabak kullanılarak da pişirilmektedir. Kuru sebzelerle yapılan dolmaların tadı bir başkadır. Siz de kurutulmuş sebzelerle yapılan dolmaları seviyorsanız, evde kışlık kabak kurutmayı deneyebilirsiniz. Havaların sıcak, sebzelerin de taze ve ucuz olduğu bu ay sebze kurutmak için en ideal zaman dilimidir. 

Dolmalık Kabak Kurutmak için Gerekli Malzemeler

Kabak kurutmak için ihtiyacınız kadar taze kabak, yorgan ipi ve yorgan iğnesine ihtiyaç vardır. Bunun dışında kabakların kabuğunu soymak ve içlerini oymak için de gerekli mutfak malzemeleri olmalıdır. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan kurutulmuş dolmalık kabak hazırlamaya geçebiliriz. 

Evde Dolmalık Kabak Nasıl Kurutulur?

İlk olarak kabağı kurutulmaya hazır hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için sebzeleri güzelce yıkayın. Saplarını kestikten sonra kabuklarını soyun ve kabakları ortadan ikiye bölün. Dolmalık kabak yapacağınız için bunların içini sebze oyacağı ile güzelce oyun. Tüm bu aşamaların ardından kabaklar kurutulmaya hazırdır. İğneyi ipliğe geçirin ve kabakları tek tek ipe dizin. Bunu yaparken kabakların ağız kısmı aşağı doğru bakmalı. Kabakların daha iyi kuruması için ipe dizerken aralarında biraz boşluk kalmasına dikkat etmelisiniz.

İpe geçirdiğiniz kabakları güneş gören bir yere asarak kurumaya bırakın. Kuruma sürecinde arada bir kabakları kontrol edin ve çürüyenler varsa bunları atmayı ihmal etmeyin. Aksi halde çürüyen kabak diğer sağlam olanların da çürümelerine neden olabilir. Kabaklar tıkır tıkır olduğunda bunları astığınız yerden alabilirsiniz.

Dolmalık kabak kurutmak oldukça kolaydır. Bunları astığınız yerden aldıktan sonra bez bir torbanın içine koyup, güneş görmeyen kuru bir yerde güvenle muhafaza edebilirsiniz. Kuru dolmalık kabakları pişireceğiniz zaman bunları bir tenceredeki kaynar suyun içine atıp, 5 dakika bekleterek biraz yumuşamalarını sağladıktan sonra dolma yapımına geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...