Ana içeriğe atla

Dolmalık Kabak Nasıl Kurutulur?



Dolmalık kabak nasıl kurutulur? diye merak edenler bu sorunun cevabını ve kabak kurutmanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirler. Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan kabak dolması, taze kabakla yapıldığı gibi kurutulmuş kabak kullanılarak da pişirilmektedir. Kuru sebzelerle yapılan dolmaların tadı bir başkadır. Siz de kurutulmuş sebzelerle yapılan dolmaları seviyorsanız, evde kışlık kabak kurutmayı deneyebilirsiniz. Havaların sıcak, sebzelerin de taze ve ucuz olduğu bu ay sebze kurutmak için en ideal zaman dilimidir. 

Dolmalık Kabak Kurutmak için Gerekli Malzemeler

Kabak kurutmak için ihtiyacınız kadar taze kabak, yorgan ipi ve yorgan iğnesine ihtiyaç vardır. Bunun dışında kabakların kabuğunu soymak ve içlerini oymak için de gerekli mutfak malzemeleri olmalıdır. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan kurutulmuş dolmalık kabak hazırlamaya geçebiliriz. 

Evde Dolmalık Kabak Nasıl Kurutulur?

İlk olarak kabağı kurutulmaya hazır hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için sebzeleri güzelce yıkayın. Saplarını kestikten sonra kabuklarını soyun ve kabakları ortadan ikiye bölün. Dolmalık kabak yapacağınız için bunların içini sebze oyacağı ile güzelce oyun. Tüm bu aşamaların ardından kabaklar kurutulmaya hazırdır. İğneyi ipliğe geçirin ve kabakları tek tek ipe dizin. Bunu yaparken kabakların ağız kısmı aşağı doğru bakmalı. Kabakların daha iyi kuruması için ipe dizerken aralarında biraz boşluk kalmasına dikkat etmelisiniz.

İpe geçirdiğiniz kabakları güneş gören bir yere asarak kurumaya bırakın. Kuruma sürecinde arada bir kabakları kontrol edin ve çürüyenler varsa bunları atmayı ihmal etmeyin. Aksi halde çürüyen kabak diğer sağlam olanların da çürümelerine neden olabilir. Kabaklar tıkır tıkır olduğunda bunları astığınız yerden alabilirsiniz.

Dolmalık kabak kurutmak oldukça kolaydır. Bunları astığınız yerden aldıktan sonra bez bir torbanın içine koyup, güneş görmeyen kuru bir yerde güvenle muhafaza edebilirsiniz. Kuru dolmalık kabakları pişireceğiniz zaman bunları bir tenceredeki kaynar suyun içine atıp, 5 dakika bekleterek biraz yumuşamalarını sağladıktan sonra dolma yapımına geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir