Ana içeriğe atla

Biber Nasıl Közlenir?



Biber Nasıl Közlenir? sorusunun cevabını ve en pratik biber közleme yöntemlerini bu yazımızda bulabilirsiniz. Patlıcan, biber ve domates közlemesini harika kokusu ve lezzeti nedeni ile hepimiz çok severiz. Günümüzde hazır olarak satılan közlenmiş sebze bulmak mümkündür fakat bunların lezzeti evde közlenenler gibi değildir. Evde sebze közlemek biraz zahmetli olsa da kendi yaptığınız biber közlemesini tattığınızda çektiğiniz zahmete değdiğini düşünebilirsiniz. Hemen tüketmek ya da kışlık olarak hazırlamak için evde közlenmiş biber yapmak isterseniz aşağıdaki yöntemlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz. 

Biber Közleme Yöntemleri

Yeşil ya da kırmızı, acı veya tatlı farklı biber çeşitlerinden közleme yapmanız mümkün. Biberleri temin ettikten sonra bunları mangal, ocak ya da fırında közleyebilirsiniz. Bu üç yöntemin de nasıl uygulandığını sizlere anlatacağız. Hangisi kolayınıza gelirse onu uygulayabilirsiniz. 

Mangalda Biber Nasıl Közlenir?

Biberi mangalda közlemek isterseniz ilk olarak bunları güzelce yıkayın ve daha sonra tek tek şişe geçirin. Üzerlerine tuz ektikten sonra çevirerek közleyin. Mangalda biber közlemek için ortalama 5 dakika yeterli olacaktır. Daha uzun süre közlemeniz halinde biberler yanabilir. 

Ocakta Biber Nasıl Közlenir?

Biber közlemek için en sık uygulanan yöntemlerden birisi de ocak kullanmaktır. Ocakta biber nasıl közlenir? derseniz, ilk olarak bunları yıkamanız gerekiyor. Daha sonra bir bıçak ile üzerlerine delikler açın. Sonrasında biberleri bir teflon tavanın içinde ya da doğrudan ocak demirine koyun ve saplarından tutup çevirerek közleyin. 

Fırında Biber Nasıl Közlenir?

Evde biber közlemesi yapmanın en kolay yolu bunları fırında pişirmektir. Biberleri güzelce yıkayın ve bıçak ile ortadan ikiye bölerek içlerinin çekirdeklerini çıkarın. Bunların saplarını da kestikten sonra tuzlayın. Fırın tepsisine sıraladığınız biberleri 200 derece ısıda 15 dakika közlemeniz yeterli olacaktır. 

Közlenmiş Biberin Kabuğu Nasıl Soyulur?

Biberleri közledikten sonra bir süre bunların ılıması için bekleyin. Daha sonra bir bıçağı biberlerin üzerine hafifçe sürterek kabuklarını kaldırıp rahatlıkla soyabilirsiniz. 

Evde biber nasıl közlenir? sorusunun cevabını merak edenler için bu konudaki pratik bilgileri paylaştık. Bu yöntemlerden hangisini uygularsanız uygulayın, biberlerin iyice yumuşayana kadar pişirilmesi gerektiğini unutmayın. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...