Ana içeriğe atla

Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?



Kiraz lekesi nasıl çıkar? sorusunun cevabı yaz aylarında ayrı bir önem taşır. Sevilen bir meyve olan kirazı yemesi güzel de, bu esnada kıyafetimize kiraz lekesi bulaşırsa o zaman durum kötü. Kiraz yerken bile elimize ve dudaklarımıza çıkan o kırmızı leke kıyafetlerimize de bulaşabilir. Özellikle küçük çocuklar kiraz yerken kıyafetlerinde leke olması kaçınılmazdır. Zor bir leke olsa da bu konuda deneyebileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Bu yazımızda kıyafetlerde oluşan kiraz lekesini çıkarmanızı kolaylaştıracak bazı ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Beyaz Kıyafetlerden Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?

Yaz aylarında çoğumuz beyaz kıyafetler giydiğimiz için bunlarda kiraz lekesi oluşma ihtimali daha fazladır. Lekeye ne kadar çabuk müdahale ederseniz çıkarmanız da o kadar kolaylaşacaktır. Beyaz kıyafette kiraz lekesi oluştuğu an imkanınız varsa hemen lekenin olduğu yere tuz dökün. Tuz kiraz suyunu çekeceği için lekenin daha fazla yayılmasını ve kumaşa işlemesini bu şekilde önleyebilirsiniz. Henüz kurumamışken lekenin üzerine yavaş bir şekilde sıcak su dökmeniz halinde çıkma ihtimali yüksektir. Leke kurumuş ise o zaman beyaz kıyafeti yarım saat kadar sıcak deterjanlı suyun içinde bekletin. Sonrasında her zamanki gibi normal bir şekilde yıkayın. İsterseniz bunun yerine lekeli bölgeyi kaynamakta olan sütün içinde bir süre bekletin ve sonra çıkararak, hafifçe çitileyin. Daha sonra normal yıkama işlemine geçebilirsiniz. Eğer denediğiniz bu yöntemlere rağmen ilk yıkamada kiraz lekesinden kurtulamadıysanız yıkama suyuna biraz çamaşır suyu katarak tekrar yıkayın. Beyazlardan kiraz lekesini çıkarmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Renkli Kıyafetlerden Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?

Sizin ya da ailenizden birinin en sevdiği renkli kıyafette kiraz lekesi oluştuysa panik yapmayın. Hemen ilk iş leke kurumadan üzerine tuz dökün. Kiraz lekesi kurumuş ise o zaman lekenin olduğu bölgeyi amonyaklı suya bastırıp bir süre bekledikten sonra normal yıkama işlemine geçebilirsiniz. 

Sentetik Kumaşlardan Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?
Günümüzde çoğu kıyafet sentetik kumaştan olduğu için bunlarda kiraz lekesi oluştuğunda ne yapılması gerektiğini bilmemizde fayda var. Beyaz sirke, limon suyu ve su ile bir karışım hazırlayın. Karışıma batırdığınız pamuk ile lekeyi silin. Eğer leke bu şekilde çıkmazsa kıyafeti bir süre sıcak suyun içinde beklettikten sonra aynı uygulamayı tekrarlayın. Uygulamanın ardından kıyafeti makinede yıkayabilirsiniz.
İpek ve Yünlü Kumaşlardan Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?

İpekli ya da yünlü kumaşta oluşan kiraz lekesini çıkarmak için ilk olarak lekenin olduğu yerin altına emici özelliği olan bir bez yerleştirin. Daha sonra beyaz sirkeye batırdığınız bir bez ile lekenin olduğu yeri güzelce silin. Bu yöntemi uyguladıktan sonra kıyafeti çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. 

Kiraz lekesini çıkarmak için sıcak su, deterjan ve limon suyunu deneyebilirsiniz. Bu pratik yöntem özellikle leke kurumadan uygulanırsa başarı oranı daha yüksek olacaktır. Kiraz lekesini çıkarmak için kıyafetin kumaşına ve lekenin durumuna uygun ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde lekeyi çıkarmak isterken kıyafeti kullanılamaz hale getirebilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Kiraz vişne lekesi zorlayıcı lekelerdendir. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. https://www.turkmatik.com.tr/visne-lekesi/ burada da güzel bilgilendirmeler yapmışlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir