Ana içeriğe atla

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?


Güneş yanığına ne iyi gelir? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Güneş yanığı cildimizde kırmızı ya da siyah bir görünüm oluşturur. Kimi zaman deride su toplaması da meydana gelebilir. Güneşten yanan cilt daha kuru bir hale gelir bu da deri de gerilme meydana getirdiği için çok can yakar. Ciddi anlamda güneş yanığı yoksa evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler sayesinde hem güneş yanığını tedavi edebilir, hem de cildinizi rahatlatıp daha çabuk iyileşmesini sağlayabilirsiniz. 

Güneş Yanığına İyi Gelen Doğal Ürünler

Güneş yanığı ciltte yoğun bir tahribata ve kuruluğa neden olduğu için ilk yapılması gereken, cilde kaybetmiş olduğu nemi geri kazandırmaya çalışmaktır. Bu konuda etkili olduğu bilinen bazı doğal ürünler vardır. Bunları dikkati bir şekilde uygulayarak güneş yanığını evde tedavi edebilirsiniz. Aşağıda sizlere önereceğimiz ürünler cilde zarar vermeden kaybettiği nemi geri kazanıp daha çabuk toparlanmasına yardımcı olacaktır. 


Yoğurt

Cilt bakımında sıkça kullanılan yoğurdun nemlendirici etkisinden güneş yanığı tedavisinde de faydalanmak mümkündür. Dolaptan çıkardığınız yoğurdu soğuk halde iken yanıkların olduğu bölgeye sürün. 5 dakika kadar etki etmesi için beklettikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayarak durulayabilirsiniz. Her evin mutfağında bulunan yoğurt cildi yatıştırmakla kalmaz, verdiği ferahlık hissi ile de önemli ölçüde rahatlama sağlar. 
Zeytinyağı

Güneş yanığı nedeni ile daha kuru ve gergin bir hal alan cilde zeytinyağı ile doğal bakım uygulanabilir. Zeytinyağı cildin kaybettiği nemi geri kazanmasına, yanıkların sebep olduğu ağrı ve sızının azaltılmasına yardımcı olur. Bunun için tek yapmanız gereken yanık bölgelere zeytinyağı sürmek ve sonrasında cildin yağı daha iyi emebilmesi için bölgeye sıcak suya batırılmış bir havlu koymak. Havlu tamamen soğuyana kadar bu şekilde beklettikten sonra cildinizi silerek temizleyin.
Aloe Vera Jeli
Aloe vera jeli de kuruyan cildin çabuk toparlanmasına yardımcı olabilecek doğal bir üründür. Güneş yanığının oluştuğu bölgelere aloe vera jeli ile masaj yapın ve cildin yağı iyice emmesi için bir süre bekledikten sonra soğuk su ile yıkayarak uygulamayı sonlandırın. 
Yulaf Ezmesi
Güneş yanığı tedavisinde kullanılan bir başka doğal ürün de yulaf ezmesidir. Cildi rahatlatan ve çabuk onarılmasına yardımcı olan yulaf ezmesini yumuşatarak cildinize uygulamanız gerekiyor. Yarım su bardağı yulaf ezmesini, 1 bardak sıcak suyun içine alın. ( 1 su bardağı sıcak su ) Yulaf ezmesinin sıcak suyu çekerek yumuşamasını bekledikten sonra biraz soğuması için bekleyin. Ardından güne yanığı olan yerlere sürün ve 5 dakika kadar bekletin. Sürenin bitiminde bol su ile yıkayarak bölgeyi temizleyebilirsiniz. 
Hassas bir cilt yapısına sahip olanlar ve beyaz tenliler güneş yanığı konusunda daha dikkatli davranmalıdır. Güneş yanığı sonrasında ciltte aşırı su toplaması ve enfeksiyon belirtileri görülmesi halinde vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Bu yazımızda sizlerle evde güneş yanığı tedavisi konusunda uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri paylaştık. Bunların dışında cilde zarar verecek her türlü uygulamadan kaçınmalısınız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir