Ana içeriğe atla

Klima Nedir?


Klima nedir? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve konu hakkında merak edilen detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. Kapalı alanlarda içerinin havasını istenen sıcaklık ya da soğukluk derecesine getiren iklimleme cihazına klima adı verilir. Klima sadece ortamın ısısını ayarlamakla kalmaz bunun yanı sıra ortamdaki nemi alır, toz ve partikülleri filtreleyerek ortamın havasını da temizler. Eskiden kışın ısınmak için soba, yazın serinlemek için de çeşitli serinletme cihazları kullanılırken günümüzde her ikisi için tek bir klima yetmektedir. 
Klima Nerelerde Kullanılır?
Klima ev, iş yeri ve işletmelerin yanı sıra araçlarda da kullanılan bir cihazdır. Kısacası kapalı tüm ortamlarda klima kullanmak mümkündür. Konuyu biraz daha açacak olursak müstakil evden villaya, okuldan hastaneye, sinemadan alış veriş merkezine kadar tüm mekanlarda klima kullanılmaktadır. Ev ve iş yerlerinde rahatlık ve konfor sağlayan bu cihazlar mağaza, alışveriş merkezi, hastane ve eğitim kurumu gibi insanların yoğun olarak bulunduğu mekanlar için de son derece idealdir. Büyük bir alış veriş merkezini ya da eğitim kurumunu ısıtmak ve soğutmak bir evin ısısını kontrol altına almaktan daha kolaydır. Bu tür mekanlar için en ideal çözüm klima kullanımı olmaktadır. Mekanın genişliğine ve özelliğine uygun bir klima kullanıldığı zaman bu cihazlardan istenen randıman elde edilebilir.
Klima Çeşitleri
Klima almayı düşünenler klima çeşitleri ve bunların özellikleri konusunda yeterli araştırmayı yaptıktan sonra hangi cihazı tercih edeceğine karar vermelidir. Günümüzde her türlü ihtiyacı karşılayabilecek klima modeli bulmak mümkündür. Klimaların büyüklüklerine ve kullanım amacına göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu iklimleme cihazlarını merkezi klima çeşitleri ve bireysel klima çeşitleri olarak ikiye ayırabiliriz. 
Merkezi Klima Çeşitleri
Büyük binaların ısı ayarı için kullanılan merkezi klima çeşitleri sayesinde bu mekanlar rahat bir şekilde ısıtılabilir ya da soğutulabilir. Bu tip klimalarda genelde 1 tane dış ünite çok sayıda iç üniteye bağlanabilir. Bu şekilde tüm binada istenen ısı kontrolü kolay bir şekilde sağlanabilir. Alış veriş merkezi, plaza, eğitim kurumu, hastane, spor salonu ve fabrikalar da merkezi klima çeşitleri kullanılmaktadır. 
Bazı binaların yapısı gereği buralarda ısıtma yapmak sorun olmaktadır. Bu binaların bazısının içi herhangi bir ısıtma sistemi kurulumuna imkan tanımamaktadır. Bu tür durumlarda en uygun çözüm klima kullanmaktır. Bunun dışında iç ve dış mimari özelliklerinin bozulmasını istenmeyen bina ve iş yerleri için de en kullanışlı ısıtma cihazı klimadır. 
Bireysel Klima Çeşitleri
Bireysel klima çeşitleri ev ve küçük işletmelerde kullanılan iklimleme cihazlarının genel adıdır. İhtiyaca göre; duvar tipi, yer-tavan tipi, salon tipi, kanal tipi, kaset tipi, düşey-yatay tip klimalar, çatı tipi klimalar ve pencere tipi klimalar gibi çeşitleri bulunmaktadır.
Günümüzde son teknoloji ile üretilen klima modelleri sayesinde ev ve iş yerlerinde daha hesaplı ve kolay bir şekilde ısı ayarı yapılabilmektedir. Artık oturduğunuz yerden kalkmadan sadece kumanda ile bulunduğunuz odanın ısısını istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz. Otomatik sistemle çalışan klima modelleri sayesinde kullanmadığınız zaman iklimleme cihazı otomatik olarak kapanarak önemli ölçüde tasarruf sağlanmaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir