Ana içeriğe atla

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı?


Kurban eti nasıl saklanmalı? sorusunun cevabı hem sağlığımız hem de damak tadımız bakımından oldukça önemlidir. Kurban kesenler bu etin bir kısmını dağıttıktan sonra geri kalanını kendilerine ayırırlar. Bu et hemen tüketilemeyeceği için çeşitli şekillerde muhafaza edilmektedir. Daha önceden kurban kesmiş olanlar bu eti nasıl güvenle muhafaza edecekleri konusunda bilgi sahibi olabilirler fakat ilk kez kurban kesecek olanların konu hakkında yeterli bilgisi olmayabilir. Bugün sizlerle kurban etini sağlıklı bir şekilde tüketmenize yardımcı olacak püf noktalarını paylaşmak istiyoruz. 
Kurban Eti Nasıl Saklanır?
Kurban kesildikten ve gerekli kısmı dağıtıldıktan sonra sıra geldi sizin kendinize kalan eti nasıl saklayacağınıza. Kurban eti saklamak için bu etin nasıl doğrandığı ve bundan sonraki aşamalar oldukça önemlidir. Çoğumuz kurban etini hemen parçlara ayırıp buzdolabına kaldırmanın en mantıklı çözüm olduğunu düşünsek de bu sağlıklı bir uygulama değildir. İlk yapılması gereken eti küçük parçalar halinde temiz kaplara koyarak 6 saat kadar güneş görmeyen ve 14 derecenin altında bir yerde bekletmektir. Bunu yapmaktaki amaç kurban etinin kesim sıcaklığının düşmesini sağlamaktır. Eğer et kesim sıcaklığı düşmeden büyük parçalar halinde üst üste buzdolabına koyulursa hava alması önlendiği için kısa sürede kokusunda ve tadında değişiklik meydana gelecektir. Böyle bir durumda et bozulduğu için atmak gerekir. İşte bu yüzden kurban eti yukarıda belirttiğimiz şekilde 6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Bu eti tüketmek için en az 1 gün beklenmesi gerekmektedir. 

Kurban Eti Buzdolabında Kaç Gün Saklanabilir?
Sağlık açısından gıdaların muhafaza süreleri son derece önemlidir. Bu nedenle kurban kesenler bu eti buzdolabında ne kadar süre saklayabileceklerini öğrenmek isteyebilirler. Kurban eti normal şartlar altında buzdolabında 6 gün muhafaza edilebilir. Eğer bu etten kıyma yaptıysanız onu da buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. Eğer elinizdeki et bu belirttiğimiz süre içinde tüketemeyeceğiniz kadar fazla ise o zaman en güvenli yol bunu derin dondurucuya koymaktır. Böyle bir durumda, kurban eti derin dondurucuda kaç gün saklanır? diye merak edebilirsiniz. Küçük parçalara ayırdığınız eti kapalı kaplar içine koyup, eksi 18 derecede 3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Eğer kurban etini buzlukta saklamak isterseniz, eksi 2 derecede birkaç hafta saklamanız mümkündür.
Dondurulan Kurban Eti Nasıl Tüketilir?
Kurban etini parçalara ayırmak ve dondurmak kadar donmuş etin nasıl tüketileceği de sağlık açısından önemlidir. Donan etin bozulmadan çözülmesini sağlamak için bunu buzdolabında çözdürmelisiniz. Ayrıca buzdolabından çıkardığınız eti tekrar dondurmak da sağlık açısından sakıncalıdır. Bu nedenle kurban etini dondururken tek seferde tüketebileceğiniz kadarını ayrı ayrı kaplara koymanız gerekmektedir. 
Bu yazımızda kurban kesecek olanların eti güvenle muhafaza edebilmeleri için, kurban eti buzdolabında kaç gün saklanabilir, kurban eti derin dondurucuda ne kadar dayanır? gibi konu hakkında en çok merak edilen soruların cevabını paylaştık. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...