Ana içeriğe atla

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı?


Kurban eti nasıl saklanmalı? sorusunun cevabı hem sağlığımız hem de damak tadımız bakımından oldukça önemlidir. Kurban kesenler bu etin bir kısmını dağıttıktan sonra geri kalanını kendilerine ayırırlar. Bu et hemen tüketilemeyeceği için çeşitli şekillerde muhafaza edilmektedir. Daha önceden kurban kesmiş olanlar bu eti nasıl güvenle muhafaza edecekleri konusunda bilgi sahibi olabilirler fakat ilk kez kurban kesecek olanların konu hakkında yeterli bilgisi olmayabilir. Bugün sizlerle kurban etini sağlıklı bir şekilde tüketmenize yardımcı olacak püf noktalarını paylaşmak istiyoruz. 
Kurban Eti Nasıl Saklanır?
Kurban kesildikten ve gerekli kısmı dağıtıldıktan sonra sıra geldi sizin kendinize kalan eti nasıl saklayacağınıza. Kurban eti saklamak için bu etin nasıl doğrandığı ve bundan sonraki aşamalar oldukça önemlidir. Çoğumuz kurban etini hemen parçlara ayırıp buzdolabına kaldırmanın en mantıklı çözüm olduğunu düşünsek de bu sağlıklı bir uygulama değildir. İlk yapılması gereken eti küçük parçalar halinde temiz kaplara koyarak 6 saat kadar güneş görmeyen ve 14 derecenin altında bir yerde bekletmektir. Bunu yapmaktaki amaç kurban etinin kesim sıcaklığının düşmesini sağlamaktır. Eğer et kesim sıcaklığı düşmeden büyük parçalar halinde üst üste buzdolabına koyulursa hava alması önlendiği için kısa sürede kokusunda ve tadında değişiklik meydana gelecektir. Böyle bir durumda et bozulduğu için atmak gerekir. İşte bu yüzden kurban eti yukarıda belirttiğimiz şekilde 6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Bu eti tüketmek için en az 1 gün beklenmesi gerekmektedir. 

Kurban Eti Buzdolabında Kaç Gün Saklanabilir?
Sağlık açısından gıdaların muhafaza süreleri son derece önemlidir. Bu nedenle kurban kesenler bu eti buzdolabında ne kadar süre saklayabileceklerini öğrenmek isteyebilirler. Kurban eti normal şartlar altında buzdolabında 6 gün muhafaza edilebilir. Eğer bu etten kıyma yaptıysanız onu da buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. Eğer elinizdeki et bu belirttiğimiz süre içinde tüketemeyeceğiniz kadar fazla ise o zaman en güvenli yol bunu derin dondurucuya koymaktır. Böyle bir durumda, kurban eti derin dondurucuda kaç gün saklanır? diye merak edebilirsiniz. Küçük parçalara ayırdığınız eti kapalı kaplar içine koyup, eksi 18 derecede 3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Eğer kurban etini buzlukta saklamak isterseniz, eksi 2 derecede birkaç hafta saklamanız mümkündür.
Dondurulan Kurban Eti Nasıl Tüketilir?
Kurban etini parçalara ayırmak ve dondurmak kadar donmuş etin nasıl tüketileceği de sağlık açısından önemlidir. Donan etin bozulmadan çözülmesini sağlamak için bunu buzdolabında çözdürmelisiniz. Ayrıca buzdolabından çıkardığınız eti tekrar dondurmak da sağlık açısından sakıncalıdır. Bu nedenle kurban etini dondururken tek seferde tüketebileceğiniz kadarını ayrı ayrı kaplara koymanız gerekmektedir. 
Bu yazımızda kurban kesecek olanların eti güvenle muhafaza edebilmeleri için, kurban eti buzdolabında kaç gün saklanabilir, kurban eti derin dondurucuda ne kadar dayanır? gibi konu hakkında en çok merak edilen soruların cevabını paylaştık. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir