Ana içeriğe atla

Evde Biber Salçası Nasıl Yapılır?



Evde biber salçası nasıl yapılır? diye merak edenler varsa bu sorunun cevabını ve biber salçası yapmanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirler. Biber salçası görünüm olarak domates salçasına benzese de yemeklere daha yoğun bir renk ve koku vermektedir. Bu lezzetli salçanın tadını bilenler dışarıdan satın almaktalar. Dışarıda satılan bu tarz gıdaların içinde dayanıklılığını arttırmak için çeşitli katkı maddeleri bulunur. Bu nedenle sağlık açısından organik gıdalar tüketilmesi gerekmektedir. Salça ve daha birçok organik ürünü dışarıdan satın almak mümkündür fakat bu şekilde de biraz pahalıya gelmektedir. En sağlıklı ve hesaplı tercih biber salçasını evde yapmaktır. Bunun zor olduğunu düşünenler varsa işin püf noktasını bildikten sonra hiç bir zorluğu olmadığını söyleyebiliriz.

Biber Salçası Yapmak için Gerekli Malzemeler

İlk olarak etli, kırmızı biber temin etmeniz gerekiyor. Salçanın lezzetini sağlaması ve dayanıklılığını arttırması için iri tuz ve son olarak da bozulmadan muhafaza etmek için biraz zeytinyağına ihtiyaç var. Yaptığınız biber salçasını muhafaza etmek için kapaklı cam kavanozu da hazır etmeyi unutmayın. Malzemeler tamamlandıktan sonra salça yapımına geçebilirsiniz. 

Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Bu konuda ilk yapmanız gereken biberleri birkaç defa sudan geçirerek güzelce yıkamak. Yıkadığınız kırmızı biberleri büyüklüklerine göre 3 ya da 4 parçaya kesin. Doğranmış biberleri derin ve büyük bir tencerenin içine alın. Suyunu bırakana kadar kısık ateşte, suyunu bıraktıktan sonra da orta ateşte suyunu tamamen çekene kadar kaynatın. Kaynatma işleminin ardından biberleri robottan geçirerek püre haline gelmelerini sağlayın. Daha sonra içindeki kabukları temizlemek için biber püresini ince delikli bir süzgeçten geçirin. Hazırladığınız pürenin salça haline gelmesi için kuruması gerekiyor. Bunu yapmak için uygulayabileceğiniz iki yöntem var. Biberleri geniş bir tepsinin içine alarak güneşte kurutabilir veya bir tencerenin içine alıp, ocakta kaynatarak salça yapabilirsiniz. Güneş gören bir bahçe ya da balkonunuz yoksa ocakta kaynatma yöntemini uygulayarak da evde salça yapmanız mümkün. 

Biber Salçası Hangi Mevsimde Yapılır?

Biber salçası kışlık gıda hazırlama döneminde yapılmalıdır. Bu dönem Ağustos ayı ve eylül ayının başına kadar olan süredir. Bu aylarda hem sebzeler taze hem de daha ucuz olacağı için biber salçası yapımı için en uygun zaman dilimidir. Ayrıca bu aylarda havalar çok sıcak olduğundan, güneşte kurutulacak salçanın yapımı daha kısa sürede tamamlanacaktır. Tüm bu nedenlere bağlı olarak biber salçasını en geç eylül ayı başına kadar yapmaya çalışın. 

Biber Salçası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Salçalık biber taze ve etli olmalıdır. Biberleri püre haline getirdikten sonra bolca tuzlamanız gerekiyor. Biber salçası yapıldıktan sonra bunu cam kavanoza koymalı ve üzerine biraz zeytinyağı döktükten sonra kapağınını sıkıca kapatmalısınız. Kavanozdaki salçayı güneş ve nemden uzak tuttuğunuzda, bozulmadan ilk günkü tazeliğini koruyacaktır. Biber salçası yapmanın püf noktaları hakkında verdiğimiz bilgileri dikkatli bir şekilde uygularsanız, kendi yaptığınız salçayı kışın ağız tadı ile yiyebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşüt ipi Ma

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda kullanılabi

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir