Limonlu kek tarifi ile hem çocukların, hem yetişkinlerin çok hoşuna giden bir kek hazırlayabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi ile limon kokusu verilen bu kekleri, tekli küçük kalıplarda, büyük kalıplarda, tepsi içinde ya da resimde görüldüğü gibi kağıt kalıplarda hazırlayabilirsiniz.
Limonlu Kek Tarifi
Limonlu keki, isterseniz portakal kabuğu rendesi ile de hazırlayabilirsiniz. Hazırlanacak kişi sayısına göre kek malzemesi miktarını artırabilirsiniz. Artırma işleminde kullanılan malzemelerin her birini aynı ölçüde arttırdığınızde kekin tadında ve kıvamında bir değişiklik olmayacaktır.
Gerekli Malzemeler
Limonlu kek için ilk olarak yumurta ve şekeri homojen kıvam alana kadar çırpın. Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. Karbonat, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Yeniden karıştırın ve yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Kekin yumuşak olması için hamurun da yumuşak olmasına özen gösterin. Hazır olan hamuru kek kalıplarına paylaştırın. Tekli, hazır kek kalıbı ya da tepsi kullanacaksanız harcı dökmeden önce biraz sıvı yağ ile yağlayın. Kağıt kalıp kullanacaksanız yağlamadan kek harcını içine dökebilirsiniz. Kağıt kalıplar için büyüklüklerine göre 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı kek harcı dökün. Önceden ısıtılmış 150-170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilmesi gerekir. Kekin pişirilme aşamasında ilk 20 dakika kesinlikle kapağının açılmaması gerekir. 20 dakikadan sonra kontrol için kapağını açabilirsiniz. Fırınınızın alt ve üst pişirme durumu farklı ise buna dikkat etmeniz gerekir. Kekin üstü daha fazla pişmiş ise alüminyum folyo ya da pişirme kağıdı sererek üzerine yeniden fırına verip pişirmeye devam edin. Eğer kekin altı daha fazla pişmiş ise tepsi altına yeniden bir adet tepsi koyup pişirmeye devam edin.
Limonlu kek tarifine farklılık katmak için keklerin üzerine çikolata sosu ya da meyve reçeli dökebilirsiniz. Hem görüntü, hem tat olarak farklılık katan bu detayı sizde keklerinizde uygulayabilirsiniz.
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet vanilya
- Yarım limonun kabuğu
- Yeterli miktarda un
Limonlu kek için ilk olarak yumurta ve şekeri homojen kıvam alana kadar çırpın. Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. Karbonat, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Yeniden karıştırın ve yavaş yavaş un eklemeye başlayın. Kekin yumuşak olması için hamurun da yumuşak olmasına özen gösterin. Hazır olan hamuru kek kalıplarına paylaştırın. Tekli, hazır kek kalıbı ya da tepsi kullanacaksanız harcı dökmeden önce biraz sıvı yağ ile yağlayın. Kağıt kalıp kullanacaksanız yağlamadan kek harcını içine dökebilirsiniz. Kağıt kalıplar için büyüklüklerine göre 1 yemek kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı kek harcı dökün. Önceden ısıtılmış 150-170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilmesi gerekir. Kekin pişirilme aşamasında ilk 20 dakika kesinlikle kapağının açılmaması gerekir. 20 dakikadan sonra kontrol için kapağını açabilirsiniz. Fırınınızın alt ve üst pişirme durumu farklı ise buna dikkat etmeniz gerekir. Kekin üstü daha fazla pişmiş ise alüminyum folyo ya da pişirme kağıdı sererek üzerine yeniden fırına verip pişirmeye devam edin. Eğer kekin altı daha fazla pişmiş ise tepsi altına yeniden bir adet tepsi koyup pişirmeye devam edin.
Limonlu kek tarifine farklılık katmak için keklerin üzerine çikolata sosu ya da meyve reçeli dökebilirsiniz. Hem görüntü, hem tat olarak farklılık katan bu detayı sizde keklerinizde uygulayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder