Tavuk kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.
Tavuk Haşlama Süresi
Mutfakla arası çok iyi olmayanlar tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden olabilir. Tüm bunların yanında tavuğun büyüklüğü ve organik olup olmaması da haşlanma süresinde farklılığa neden olabilir. Tavuk düdüklüde haşlandığı zaman 20 dakika ile 40 dakika arasında haşlanır. Tencerede haşlandığında ise bu süre 1 saati geçebilir. Tencerede tavuk budu ya da baget haşlama süresi ise yaklaşık 50 dakikadır. Organik tavukların haşlanma süresi diğerlerine oranla daha uzun olmaktadır.
Tavuk Haşlamanın Püf Noktaları
Tavuğun sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişmesi için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir.
* Haşlama yapmak için yağsız tavuk tercih etmelisiniz.
* Taze tavuk daha sağlıklı olmasının yanı sıra daha kısa sürede haşlanacağı için alacağınız tavuğun taze olması da son derece önemlidir.
* Tavuğu haşlamaya başlamadan önce içini ve dışını güzelce yıkamalısınız.
* Haşlayacağınız tavuk derin dondurucuda ise bunun çözülmesini sağladıktan sonra haşlamalısınız.
* Haşlayacağınız tavuğun suyuna 1 diş sarımsak, birkaç tane kara biber, birkaç tane defne yaprağı ve biraz taze sıkılmış limon suyu koyarak daha aromatik bir lezzet elde edebilirsiniz.
* Haşladığınız tavuğun suyunu daha sonradan kullanmayı düşünüyorsanız bunun haşlama suyuna havuç, soğan, kereviz sapı ve maydanoz ilave edebilirsiniz. Bu şekilde tavuk suyu daha lezzetli ve bol vitaminli olacaktır.
Bu yazımızda verdiğimiz tavuk haşlamanın püf noktaları ve tavuk haşlama sürelerini dikkate alarak siz de tavuğu lezzetli ve yumuşacık bir şekilde haşlayabilirsiniz.
Sebzelerin haşlanma süreleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, karnabahar kaç dakikada haşlanır? yazımıza da göz atabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder