![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcJ6-nxO5XBl7JhTflXP9Aa3kkkeCH2oqO_RPcOxegOTS5WprIbkftoiPXunQWq-CyAeRDARufOS1uSArlxYiCMTu0aM-_Nyar8a0L7BhB_HG5yfcdiMM7EHsF_HYOXw-mOh-mnV_1omD1/s1600/K%25C4%25B1rm%25C4%25B1z%25C4%25B1+Lahana+Tur%25C5%259Fusu+Nas%25C4%25B1l+Yap%25C4%25B1l%25C4%25B1rr.jpg)
Kırmızı lahana turşusu tarifi, evde hazırlanan turşular arasında en pratiklerinden birisidir. Hemen hemen her yemeğin yanında meze ve salatalar ile birlikte sunulabilen bu turşuyu ilk denemede bile kusursuz bir şekilde hazırlamak mümkün. Lokantalarda da yemeklerin yanında verilen nefis tadı ve görüntüsü ile yemek masalarının aranılan turşularından birisi olan kırmızı lahana turşusu tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını yazımızın devamında sizler için paylaştık. Siz de kendi lahana turşunuzu kendiniz hazırlayıp yemek masanıza renk katabilirsiniz.
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Kırmızı lahana turşusu hem tadı, hem görüntüsü ile herkesin sevdiği lezzetlerden birisidir. Pratik bir yapım aşaması olan bu tarifi, verilen malzeme ölçülerine göre hazırlayabilir, yemeklerinizin yanında lezzet artırıcı olarak sunabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
- 1 adet orta boy kırmızı lahana
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz (kaya tuzu)
- 1 su bardağı sirke
- 3 diş sarımsak
- 2 parça limon tuzu
- 1 yemek kaşığı sıvı çiçek yağı
- 1 litre kavanoz
Turşu için ilk olarak kırmızı lahanayı ince ince kıyın. Lahanaları bir kase içine alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyip lahanalar yumuşayana kadar ovun. Rendelenmiş sarımsakları ilave edip yeniden karıştırın. Yarım çay bardağı su içinde 2 parça limon tuzunu eritip karışım içine ekleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Bir kap içinde sirke ile suyu karıştırın. Lahanaları temiz bir litrelik kavanoz içine koyun. Üzerine sirkeli suyu dökün. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Evde serin bir yerde 8 saat bekletin. Daha sonra kavanozu buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 1 hafta sonra turşuyu çıkarıp tüketebilirsiniz.
Kırmızı lahana turşusu yapımı sırasında en fazla dikkat edilmesi gereken nokta, malzemelerin ölçülerinin iyi ayarlanmasıdır. Özellikle malzemelerden tuza çok dikkat edilmesi gerekir. Turşunun tuzu az olduğunda lezzetinde farklılık meydana gelebilir. Fazla olduğunda ise lahanalarda yumuşama olup daha kısa sürede bozulma meydana gelebilir.
Kırmızı lahana turşusu kalori değeri düşük bir tariftir. Bu nedenle kilo vermek isteyenlere diyetleri sırasında tavsiye edilebilir. Yaklaşık olarak 100 gram kırmızı lahana turşusu 20 kalori değerindedir. Ancak düşük kalori değerine aldanıp fazla miktarda tüketilmesi, zaman içinde kilo almaya neden olabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder