Gül çayı, bitkisel çay sevenlerin sıkça tükettiği hoş kokulu, hafif tatlı bir çaydır. Sayısız faydası olan bu çayı, evde hazırlamak son derece kolaydır. Uzmanlar tarafından günde sadece 2 fincan tüketilmesi onaylanan gül çayının faydaları, zararları ve gül çayının yapılışı hakkında detayları yazımızın devamında sizlerle paylaşıyoruz. Sizde bu hoş bitki çayını evde hazırlayıp düzenli olarak tüketebilirsiniz.
Gül Çayının Faydaları Nelerdir
- Kadınların regl günlerinde adet sancılarının hafifletilmesinde kullanılır.
- Kan akışını hızlandırır ve daha kolay regl olmayı sağlar.
- Antioksidan özelliği vardır. Bu özelliği vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olmayı sağlar.
- Vücudu ve organları yenileme özelliği vardır.
- Günün yorgunluğunu atmak için tüketilebilir.
- Gün içinde yaşanan stres ve sıkıntıların hafifletilmesinde etkilidir.
- Vücutta oluşan iltihapların yok edilmesinde gül çayından faydalanılabilir.
- Sindirim sistemini düzenler ve mide sorunlarının hafifletilmesinde etkilidir.
- Yemeklerden sonra oluşan hazımsızlık sorunlarının çözümü için tüketilebilir.
- Kabız ve ishale iyi gelir.
- Kuru öksürük ve astım için gül çayı tüketilebilir.
- Kış hastalıklarından korunmak için düzenli olarak tüketilebilir.
- C vitamini içerdiğinden soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonları için tüketilebilir.
- Bağırsak problemlerini yok eder.
- Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır.
- Zayıflamak için kullanılabilir.
- Baş, boğaz ve göğüs ağrısı için tüketilebilir.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Kas ve eklem ağrılarını hafifletmede yardımcıdır.
- Gece uykusuna yatmadan önce tüketildiğinde daha rahat uyumayı sağlar.
- Cilt dostudur.
- Cildi temizleyip daha pürüzsüz ve genç bir cilde sahip olmaya yardımcı olur.
- Hücre yenilenmesine yardımcı olur.
Gül Çayının Zararları, Yan Etkileri
- Mide bulantısı
- Baş dönmesi
- Tansiyon düzensizliği
- Baş ağrısı
- İştah kaybı
Gül Çayı Nasıl Yapılır
Malzemeler
Gül çayı için bir fincan sıcak su içine kuru gülleri atın. Bir kaç dakika bu şekilde demlenmesini sağlayın. Sıcak su içinde kuru güller kendiliğinden açılıp özünü bırakana kadar bekleyin. Ardından çayı süzün. İçine tatlandırıcı şeker ya da bal gibi malzemeler ekleyerek tüketebilirsiniz.
Gül çayını her tüketim için taze olarak hazırlamak gerekir. Bir gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.
Gül çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararlı konusundan sonra kısaca gül çayını nerede bulabileceğiniz konusuna da değinmek istiyoruz. Gül çayı kurutulmuş gül tohumlarından ya da hazır olarak satılan karışımlardan yapılabilir. Kurutulmuş gül tohumunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Hazır olarak çayı da aktarlarda ya da büyük marketlerde paketler halinde bulabilirsiniz.
- 2-3 adet kuru gül tomurcuğu
- 1 fincan sıcak su
Gül çayı için bir fincan sıcak su içine kuru gülleri atın. Bir kaç dakika bu şekilde demlenmesini sağlayın. Sıcak su içinde kuru güller kendiliğinden açılıp özünü bırakana kadar bekleyin. Ardından çayı süzün. İçine tatlandırıcı şeker ya da bal gibi malzemeler ekleyerek tüketebilirsiniz.
Gül çayını her tüketim için taze olarak hazırlamak gerekir. Bir gün içerisinde 2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekir.
Gül çayı nasıl yapılır, faydaları ve zararlı konusundan sonra kısaca gül çayını nerede bulabileceğiniz konusuna da değinmek istiyoruz. Gül çayı kurutulmuş gül tohumlarından ya da hazır olarak satılan karışımlardan yapılabilir. Kurutulmuş gül tohumunu aktarlardan satın alabilirsiniz. Hazır olarak çayı da aktarlarda ya da büyük marketlerde paketler halinde bulabilirsiniz.
Elinize sağlık harika bir içerik hazırlamışsınız. Daha fazla araştırma sonucu gül çayının faydaları hakkında bilgi toparladım işinize yarayabilir.
YanıtlaSil