Kış çorbası tarifi, soğuk havalarda sağlığı korumak ve ısınmak için tüketilebilecek bir tariftir. Taze kış meyveleri ile hazırlanan bu çorba tam bir şifa deposudur. Kış aylarında daha çok gereksinim duyulan vitaminleri içinde barındıran kış çorbası hem yetişkinler, hem çocuklar için uygundur. Akşam yemeklerinde, özel davetlerde ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Yapımı son derece kolay olan bu tarifi, ilk denemenizde bile harika bir lezzet yakalayabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
- 1 adet küçük brokoli
- 1 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam dereotu
Kıvamı için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
Çorba için gereken sebzeleri güzelce yıkayın. Ardından küçük parçalar şeklinde doğrayıp uygun büyüklükte bir tencere içine alın. Üzerine 9 su bardağı kadar su ekleyin. Koyu kıvamlı bir çorba isterseniz suyu bir bardak daha az koyabilirsiniz. İsterseniz suyun yarısını et suyu ya da tavuk suyu olarak da ekleyebilirsiniz. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Tuz ve karabiber miktarını kendi dama tadınıza göre belirleyebilirsiniz. Başka bir tava ya da tencere içinde tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduğunuz unu yumuşayan sebzelerin üzerine ekleyin. Sebzeleri ezmek ve unu karıştırmak için blender kullanın. Homojen kıvam alan çorbanın üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Kış çorbasının servisinde limon ya da taze sıkılmış limon suyu kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder