Yemeklerin yanında lezzet tamamlayıcısı olarak tüketilen turşu, hazır olarak satın alınabildiği gibi evde de yapılabiliyor. Normal şekilde hazırlanıp yapıldığında uzun süre beklemesi gereken turşunun daha kısa sürede hazırlanması için bulaşık makinesinde turşu yapımı yönteminden faydalanılabilir. Sadece 5-6 saat içinde bulaşık makinesinde turşu yaparak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı
Malzemeler- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5-6 adet sarımsak
Bulaşık makinesi ile turşu yapımı yöntemi, lahana dışında diğer sebzelerde harika sonuçlar veriyor. Lahana diğer sebzelere göre asidik özelliği yüksek bir sebze olduğu için normal yöntemler ile turşusunun yapılması gereklidir.
Yukarıda verdiğimiz malzemeler ile bir kavanoz salatalık turşusu hazırlayabilirsiniz. Turşu için ilk olarak salatalıkları yıkayıp temizleyin. Temizlenen salatalıkları güzelce kavanoz içine yerleştirin. Sarımsakları soyup doğrayıp kavanoz içine gelişigüzel koyun. Turşu için üzüm sirkesi, su ve tuzu bir kap içinde karıştırın. Tuz karışınca kavanozun içine dökün. Salatalıkların üzerini kapatacak kadar bu sudan doldurun. Limon tuzu ve toz şekeri de ekleyip kavanoz kapağını güzelce kapatın. Kapakların güzelce kapanmasına dikkat edin. Kavanoz içine su kaçmaması ya da kavanoz içinde su çıkmaması gerekir.
Kavanozu bulaşık makinesine yerleştirin. Tek seferde birden fazla kavanozda turşu yapabilirsiniz. Makinenin derecesini ve süresini en yüksek seviyeye ayarlayın. Makinenin çalışmasının bitmesinden sonra içinin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra turşu tüketilmeye hazırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder