Hamsi kızartması nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve hamsi kızartmanın püf noktalarını bulabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen balık çeşitlerinden birisi de hamsidir. Hamsi balığının tavada ve fırında yapılan birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Çoğunluğun tercihi daha kolay olan tavada hamsi kızartmadan yana olmaktadır. Bu lezzetli balığı kısa sürede ve lezzetli bir şekilde pişirmek isterseniz bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Tüm balık çeşitlerinde olduğu gibi hamside de balığın taze olması lezzet bakımından son derece önemlidir. Bu nedenle balığı güvendiğiniz yerlerden almanızda fayda var. Elinizde taze balık varsa aşağıda vereceğimiz, hamsi kızartması tarifi sayesinde bunu lezzetli bir şekilde pişirmeniz mümkün.
Gerekli Malzemeler
* 1 kilo hamsi
* Tuz
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı sıvı yağ
Hamsi Kızartması Yapılışı
Balık kızartmasını yapmaya başlamadan önce bunları güzelce temizlemeniz gerekiyor. Hamsi balıklarının alt taraflarını küçük bir bıçak yardımı ile açın ve içini çeşmenin altına tutarak temizleyin. Bu aşamada balıkların içindeki bağırsak ve diğer kalıntıları dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Çeşmenin altına tuttuğunuz hamsileri bir süzgece alın ve suları süzülene kadar bu şekilde bekletin.
Suları süzülen hamsileri tuzladıktan sonra bunları una bulamanız gerekiyor. Mısır ununu yayvan bir kabın içine alın ve balıkları önlü arkalı olarak bu una batırın. Bu aşamada isterseniz unun içine bir miktar damak tadınıza uygun baharat dökebilirsiniz. Balıkları una bularken her yerlerinin unlanmasına dikkat etmelisiniz. Unlanmadan kalan yerler olursa bu kısımlar kızartırken yanabileceği için bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.
Tüm hamsileri una buladıktan sonra tavaya sıvı yağı alın. Ocağın altını yakın ve yağ kızdıktan sonra içine balıkları alın. Hamsileri yağ iyice kızdıktan sonra tavaya almalısınız çünkü bu şekilde balıklar kısa sürede pişecektir. Balıkların her iki tarafını da kızarttıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Balıkları orta ateşte kızartmak gerekiyor. Hamsi balığını uzun süre tavada kızartırsanız kuruyacağı için bu konuda dikkatli olmalısınız. Kızgın yağda, ortalama 5 dakika içinde balıkların bir tarafı kızaracağı için hemen maşa ile diğer tarafını da çevirin. Hamsi kızartması yapılışı bu şekilde olup, hamsi kızartmasını yanında limon ve yeşillik ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ve vereceğiniz özel yemek davetlerinde bu kolay balık yemeği tarifini uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, hamsi kızartması yapmanın püf noktaları sayesinde siz de bu balığı lezzetli bir şekilde pişirerek sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
* 1 kilo hamsi
* Tuz
* 1 su bardağı mısır unu
* 1 su bardağı sıvı yağ
Hamsi Kızartması Yapılışı
Balık kızartmasını yapmaya başlamadan önce bunları güzelce temizlemeniz gerekiyor. Hamsi balıklarının alt taraflarını küçük bir bıçak yardımı ile açın ve içini çeşmenin altına tutarak temizleyin. Bu aşamada balıkların içindeki bağırsak ve diğer kalıntıları dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerekiyor. Çeşmenin altına tuttuğunuz hamsileri bir süzgece alın ve suları süzülene kadar bu şekilde bekletin.
Suları süzülen hamsileri tuzladıktan sonra bunları una bulamanız gerekiyor. Mısır ununu yayvan bir kabın içine alın ve balıkları önlü arkalı olarak bu una batırın. Bu aşamada isterseniz unun içine bir miktar damak tadınıza uygun baharat dökebilirsiniz. Balıkları una bularken her yerlerinin unlanmasına dikkat etmelisiniz. Unlanmadan kalan yerler olursa bu kısımlar kızartırken yanabileceği için bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.
Tüm hamsileri una buladıktan sonra tavaya sıvı yağı alın. Ocağın altını yakın ve yağ kızdıktan sonra içine balıkları alın. Hamsileri yağ iyice kızdıktan sonra tavaya almalısınız çünkü bu şekilde balıklar kısa sürede pişecektir. Balıkların her iki tarafını da kızarttıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Balıkları orta ateşte kızartmak gerekiyor. Hamsi balığını uzun süre tavada kızartırsanız kuruyacağı için bu konuda dikkatli olmalısınız. Kızgın yağda, ortalama 5 dakika içinde balıkların bir tarafı kızaracağı için hemen maşa ile diğer tarafını da çevirin. Hamsi kızartması yapılışı bu şekilde olup, hamsi kızartmasını yanında limon ve yeşillik ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde ve vereceğiniz özel yemek davetlerinde bu kolay balık yemeği tarifini uygulayabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, hamsi kızartması yapmanın püf noktaları sayesinde siz de bu balığı lezzetli bir şekilde pişirerek sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder