Tavuk ciğeri kavurması nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve konu hakkındaki püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Tavuk ciğeri çoğu kişinin uzak olduğu bir lezzet olabilir. Oysa ki tavuk ciğeri kavurması da diğer yemek çeşitleri kadar lezzetlidir. Sade, sebzeli ya da baharatlı olarak pişirilen tavuk ciğeri yanında pilavla birlikte son derece lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Siz de bu güzel lezzetle tanışmak isterseniz aşağıda paylaştığımız, tavuk ciğeri kavurması tarifi bu konuda işinize yarayabilir.
Gerekli Malzemeler
* Yarım kilo tavuk ciğeri
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Yarım tatlı kaşığı kekik
* Yarım tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Tavuk ciğeri kavurması yaparken damak tadınıza uygun baharatları istediğiniz oranda kullanabilirsiniz.
Tavuk Ciğeri Kavurması Yapımı
Tavuk ciğerini kavurmadan önce bunu istediğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir süzgece alarak suyun altında yıkayın ve suyunu süzmesi için bir süre süzgecin içinde bekletin.
Suyunu süzen ciğerleri derin bir kasenin içine alın. Üzerine tuz ve baharatları ekerek hepsini güzelce harmanlayın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra yağı tavaya alın ve yağ iyice kızdıktan sonra ciğerleri de içine ilave edin. Ciğer suyunu çekene kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk ciğerinin dağılmaması için kavururken fazla karıştırmamak gerekiyor. Ciğerlerin güzelce kavrulması için tavayı ileri geri hareket ettirerek pişirebilirsiniz.
Tavuk ciğeri kavurması yapımı sırasında ciğerin çatlamaması için ciğeri yıkadıktan sonra bir süre süzgeçte bekletmelisiniz. Aksi halde ciğeri tavaya koyduğunuzda sıçrayarak işinizi zorlaştırabilir. Tavuk ciğerinin çabuk pişmesi için bunları tavaya almadan önce yağın iyice kızmasını beklemelisiniz. Bu şekilde kızgın yağa attığınız zaman kısa sürede ciğer kavrulacaktır. İsterseniz tavuk ciğerini soğan ve biber ile birlikte kavurabilir ya da unlayarak yalancı Arnavut ciğeri de yapabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
* Yarım kilo tavuk ciğeri
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Yarım tatlı kaşığı kekik
* Yarım tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz
Tavuk ciğeri kavurması yaparken damak tadınıza uygun baharatları istediğiniz oranda kullanabilirsiniz.
Tavuk Ciğeri Kavurması Yapımı
Tavuk ciğerini kavurmadan önce bunu istediğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir süzgece alarak suyun altında yıkayın ve suyunu süzmesi için bir süre süzgecin içinde bekletin.
Suyunu süzen ciğerleri derin bir kasenin içine alın. Üzerine tuz ve baharatları ekerek hepsini güzelce harmanlayın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra yağı tavaya alın ve yağ iyice kızdıktan sonra ciğerleri de içine ilave edin. Ciğer suyunu çekene kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavuk ciğerinin dağılmaması için kavururken fazla karıştırmamak gerekiyor. Ciğerlerin güzelce kavrulması için tavayı ileri geri hareket ettirerek pişirebilirsiniz.
Tavuk ciğeri kavurması yapımı sırasında ciğerin çatlamaması için ciğeri yıkadıktan sonra bir süre süzgeçte bekletmelisiniz. Aksi halde ciğeri tavaya koyduğunuzda sıçrayarak işinizi zorlaştırabilir. Tavuk ciğerinin çabuk pişmesi için bunları tavaya almadan önce yağın iyice kızmasını beklemelisiniz. Bu şekilde kızgın yağa attığınız zaman kısa sürede ciğer kavrulacaktır. İsterseniz tavuk ciğerini soğan ve biber ile birlikte kavurabilir ya da unlayarak yalancı Arnavut ciğeri de yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder