Patatesli barbunya yemeği nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve yemeğin tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Mutfaklarımızın sevilen yemek çeşitlerinden olan barbunyanın tazesi ve kurusu bulunmaktadır. Barbunya yemeğinin sıvı yağlı ve zeytinyağlı yapılan çeşidinin yanı sıra içine havuç ve patates gibi sebzeler koyularak yapılan çeşitleri de bulunmaktadır. İçine ilave edilen bu tür sebzeler sayesinde barbunya yemeği daha lezzetli ve doyurucu olmaktadır. Barbunya yemeğini farklı bir şekilde tatmak isteyenler için aşağıda, patatesli barbunya yemeği tarifi paylaşıyoruz.
Gerekli Malzemeler
* 750 gram taze barbunya
* 1 tane orta boy patates ( patatesler küçükse 2 tane kullanabilirsiniz. )
* 1 tane kuru soğan
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane küp şeker
* Tuz
* Su
Patatesli Barbunya Yemeği Yapılışı
Yemeğin ön hazırlık aşamasında barbunyaları güzelce ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra patatesi yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra kesme tahtasına alarak bıçakla istediğiniz büyüklükte küpler halinde doğrayın. Soğanın da kabuğunu soyun ve yemeklik olarak doğrayın.
Bu hazırlık aşamasının ardından yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Tencerenin içine zeytinyağını alın ve yağ ısındıktan sonra içine soğanı ilave edin. Soğan sararana kadar kavurduktan sonra tencerenin içine salçayı da alın. Birkaç dakika soteledikten sonra patatesleri de üzerine ilave edin. Patatesleri ekledikten sonra 5 dakika kadar kavurun ve tencereye barbunyaları da alın. Sonrasında tuz ve küp şekeri de katın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin ve önce orta ateşte, yemeğin suyu kaynadıktan sonra da kısık ateşte kaynatın. Yemeğin suyu koyulaşıp, patates ve barbunyalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Patatesli barbunya yemeğini soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik bilgiler bloğu olarak hayatınızı kolaylaştıracak püf noktalarının yanı sıra kolay yemek tarifleri de vermeye devam edeceğiz. Bu enfes yemeği, pirinç pilavı ve yeşillik salatası ile birlikte servis yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. İsterseniz yemeği yaparken içine havuç da koyabilirsiniz. Yemeği servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder