Sigara böreği nasıl yapılır? diye merak edenler için bu yazımızda sorunun cevabını paylaşıyoruz. Çıtır çıtır bir börek çeşidi olan sigara böreği sabah kahvaltılarımızın sevilen lezzetlerinden birisidir. Yapımında hazır yufka kullanılan bu börek çeşidi peynir, patates, kıyma gibi her türlü iç harcı ile yapılabilir. Üçgen şeklinde kesilen yufkaların içine arzu edilen iç harcından koyulduktan sonra bol yağda kızartılarak yapılır. Kızarmış böreğin çok yağlı olduğunu düşünenler böreği fırında da pişirebilirler. Evde sevdiklerinize börek ziyafeti çekmek isterseniz aşağıda paylaşacağımız, peynirli sigara böreği tarifi bu konuda işinize yarayabilir.
Gerekli Malzemeler
* 3 tane hazır yufka
Böreğin iç harcı için;
* 300 gram lor peyniri
* 1 tane yumurta sarısı ya da 1 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım demet maydanoz
Böreğin yapımında isterseniz lor peyniri yerine beyaz peynir ya da kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Böreği kızartmak için;
* 2 su bardağı sıvı yağ
Sigara Böreği Yapımı
İlk olarak yufkaları sarmak için bunları bıçak ile keserek üçgen hale getirmek gerekiyor. Hazır yufkaları mutfak tezgahına güzelce serin. Bunları ilk önce bıçak ile dörde kesin. Daha sonra her bir parçayı iki eşit parçaya bölün. Bu şekilde 3 yufkayı da dilimledikten sonra sıra geldi böreğin iç harcını hazırlamaya.
Maydanozu güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile ince bir şekilde kıyın. Daha sonra kıyılmış maydanoz ve diğer iç harcı malzemelerini bir kasenin içine alarak iyice karıştırın.
İç harcı ve üçgen yufkalar hazır olduktan sonra böreği sarmaya başlayabilirsiniz. Bunun için üçgen yufkalardan birisini mutfak tezgahının üzerine alın. Bunun geniş tarafına 1 tatlı kaşığı kadar peynirli iç harcı koyarak yaydırın. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Börekleri kızartırken içlerinin açılmaması için ruloları sardıktan sonra yufkaların uç kısımlarına yumurta akı ya da su sürmeyi unutmayın.
Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra sıvı yağı derin bir tava ya da tencerenin içine alın. Yağ iyice kızdıktan sonra börekleri altın sarısı renk alana kadar kızartın. Sigara böreğinin çabuk ve çıtır çıtır kızarması için yağın iyice kızmasını bekledikten sonra börekleri içine atmalısınız. Börekleri kızartırken maşa ile çevirme sırasında maşayı fazla bastırmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde yufka yırtılabilir ve iç harcı tavanın içine akarak kötü bir tada neden olabilir.
Kızarttığınız sigara böreklerini içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın içine alabilirsiniz. Bu şekilde böreklerin fazla yağını bırakmasını sağlamanız mümkün. Bir süre dinlendirdiğiniz sigara böreklerini yanında çay ve diğer kahvaltılıklarla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay börek tarifi arayanlar için bu yazımızda sigara böreği yapmanın püf noktaları hakkında bilgiler paylaştık. Verdiğimiz tarifi uygulayarak siz de sevdiklerinizle birlikte sıcacık börek yemenin tadını çıkarabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder