Karnabahar kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını öğrenerek bu sebzeyi besin değerini kaybetmeden ve tam kıvamında haşlayabilirsiniz. Sebze haşlaması sağlıklı bir besin olduğu için başta karnabahar ve brokoli olmak üzere birçok sebzenin haşlaması yapılmaktadır. Haşlanmış karnabaharın üzerine biraz zeytinyağı ve limon ilave ederek sağlıklı ve çok lezzetli bir salata yapabilirsiniz. Sebzelerin büyüklüğüne ve sertliğine göre haşlama süreleri farklılık göstermektedir. Bu yazımızda karnabaharı kısa sürede haşlamak için gerekli olan bazı püf noktalarını da sizlerle paylaşıyoruz.
Karnabaharın Haşlanma Süresi Ne Kadardır?
Karnabahar haşlama süresi hakkında bir fikriniz yoksa bu sürenin uzun olduğunu düşünebilirsiniz. Karnabaharın haşlama süresi kullanılan yönteme göre farklılık gösterebilir. Tencerede, orta ateşte 10 dakika bu sebzenin haşlanması için yeterli bir süredir. Fakat karnabahar düdüklüde haşlanacaksa o zaman bu süre 5 dakika olmaktadır. Tabi ki bu sürelerin geçerli olması için karnabaharı küçük parçalara ayırmanız gerektiğini unutmayın. Büyük parçalar halinde bölünen karnabaharın haşlanma süresi uzayacaktır. Bu nedenle karnabaharı küçük dallar halinde ayırmaya dikkat etmelisiniz.
Karnabaharın kısa sürede ve vitaminini kaybetmeden haşlanması için kullanacağınız su miktarı da önemlidir. Fazla su kullanmanız halinde karnabaharın pişme süresi uzayacağı için bu konuya gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Karnabaharı tencereye koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dakika orta ateşte pişirmeniz yeterlidir.
Bu yazımızda karnabahar haşlamanın püf noktaları hakkında bazı bilgileri sizlerle paylaştık. Karnabahar yemeği yapacağınız zaman bunu haşlamadan doğrudan salçalı suyunu ilave ederek pişirebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder