Makarna pişirmenin püf noktaları sayesinde siz de lezzetli ve tam kıvamında makarna yapabilirsiniz. Makarna pişirmek çok kolay gibi görünse de bayılmış ya da diri bir makarna hiç kimsenin hoşuna gitmez. Makarnayı herkes çok sever hele çocuklar makarnanın her çeşidine bayılırlar. Yaptığınız makarnanın lezzetinde ve kıvamında bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, bu konudaki bilgilerinizi bir kez daha gözden geçirmenizde fayda var.
Makarna Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Makarna nasıl pişirilir? diye merak edenler için aşağıda bu sorunun cevabını maddeler halinde paylaşıyoruz.
* Makarna pişirmek için geniş bir tencere tercih edilmelidir.
* Tencereye doldurduğunuz su miktarı da önemlidir. Su az olursa kaynarken de buharlaşma olacağı için makarna haşlanmadan suyu bitebilir. Çok su olması halinde de makarna daha geç sürede haşlanacaktır.
* Makarnayı haşlayacağınız suya biraz tuz atmalısınız fakat bunu tenceredeki su kaynadıktan sonra yapmanız gerekiyor. Makarnayı haşlarken yağ kullanmayın.
* Makarnayı suya koymadan önce suyun iyice kaynamış olmasına dikkat edin.
* Makarnayı kaynar suya atar atmaz hemen karıştırmalısınız.
* Makarna yüksek ateşte ve tencerenin kapağı açık olarak haşlanmalıdır.
* Makarnayı soslayacaksanız haşlama suyunu süzerken sos yapımında kullanmak için birazını ayırmayı unutmayın. Bu şekilde sos daha koyu ve lezzetli olacaktır.
* Makarnayı haşladıktan sonra ocağın altını kapatın ve hemen suyunu süzün.
* Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra hemen yağ ya da sosunu yapmalısınız.
Lezzetli makarna pişirmek için yukarıda yazdığımız püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Makarnayı sade olarak tüketebileceğiniz gibi bunu kıymalı, peynirli, yoğurtlu ya da damak tadınıza uygun olan başka soslarla birlikte de tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder