Tavuğa hangi baharatlar yakışır? sorusunun cevabını öğrenerek pişirdiğiniz yemekleri daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Baharatların her birinin kendine has bir kokusu ve lezzeti vardır. Bu nedenle her baharat her yemeğe katılmaz. Tıpkı kırmızı ette olduğu gibi tavuğa da çeşitli baharatlar katarak farklı bir lezzet yakalamanız mümkün. Bu yazımızda tavuk pişirirken hangi baharatları kullanacağınız hakkındaki püf noktalarını bulabilirsiniz.
Kimyon
Mutfaklarımızda en sık kullandığımız baharatlardan birisi olan kimyonun yoğun bir tadı vardır. Bu baharatı fazla kullanmak pişireceğiniz tavuğun tadını bozabilir. Tavuk sote yaparken kullanacağınız biraz kimyon ise hem iştah açar hem de yemeğin lezzetini arttırır.
Kekik
Kırmızı ete en çok yakışan baharat olan kekik tavuk etine de ayrı bir lezzet katar. Tavuğu ızgarada pişirecekseniz hazırlayacağınız terbiyenin içine biraz da kekik ilave edebilirsiniz.
Karabiber
Karabiber acımsı bir tada ve yoğun bir kokuya sahip olduğu için kararında kullanılması gereken bir baharat çeşididir. Pişireceğiniz tavuğa biraz toz veya tane karabiber koyduğunuzda yemek daha lezzetli ve iştah açıcı olacaktır.
Köri
Tavuk etine en çok yakışan baharatlar denildiği zaman köri de akıllara gelen bir baharattır. Tavuk kavurması yaparken içine biraz da köri ilave ederek bu baharatın yemeğe nasıl bir lezzet kattığını bizzat kendiniz test edebilirsiniz.
Pul Biber
Acı sevenlerin en sık kullandığı baharatlardan biri olan pul biber, sulu tavuk yemeklerine en çok yakışan baharat olarak aklınızda bulunsun.
Toz Kırmızı Biber
Tavuk pişireceğiniz zaman bunun için hazırladığınız terbiyenin içine biraz toz kırmızı biber koyarak etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamanız mümkün.
Tavuğa hangi baharatlar koyulur? sorusunun cevabını bu yazımızda sizlerle paylaştık.Tavuk pişirirken kullanacağınız baharat oranında aşırıya kaçmazsanız yemeğiniz daha lezzetli ve iştah açıcı bir hale gelecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder