Maş fasulyesi nedir? diye merak edenler için bugün bu sorunun cevabını veriyoruz. Son dönemlerde tüketimi yaygınlaşan maş fasulyesi aslında eskiden beri tüketilen bir gıdadır. Bazı yörelerde farklı isimlerle bilindiği için maş fasulyesi denince yabancı gelebilir. Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen küçük ve yeşil bir fasulye çeşididir. Akdeniz de " cin fasulyesi " olarak da bilinir. Tazesini bulmak biraz zor olduğu için çoğunlukla kuru olarak kullanılmaktadır.
Yeşil renkli ve bezelye büyüklüğünde olan maş fasulyesinin sağlığa birçok faydaları vardır. Bakliyat grubundan bir gıda olup, pişirme şekli kuru fasulye ve yeşil mercimekle aynı olmaktadır. Salata, piyaz, çorba ve sulu yemeği yapılan maş fasulyesi düşük kalori içerdiğinden kilo vermek isteyenler tarafından da tercih edilen bir gıdadır.
Maş fasulyesi nasıl pişirilir? diye merak ediyorsanız, hemen bu sorunun da cevabını paylaşalım. Maş fasulyesini bir gece önceden suda bekletmeniz gerekiyor. Ertesi gün bunun suyunu süzdükten sonra bir tencerede, üzerini geçecek miktarda su koyarak haşlanmalıdır. Maş fasulyesinin haşlanması için yaklaşık 40 dakika yeterlidir. Fasulyeyi haşladıktan sonra bunu salata ya da piyaz olarak tüketebilir veya sulu yemeğini pişirebilirsiniz.
Konumuzu sonlandırmadan önce maş fasulyesi nerede satılır? bu konuda da bilgilendirme yapalım. Maş fasulyesini büyük marketlerden, organik gıda satan yerlerden ve internet üzerinden satış yapan sitelerden rahatlıkla temin edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder