Hazır yufkadan nasıl börek yapılır? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Börek sabah kahvaltılarımızın ve çay saatlerimizin en sevilen hamur işlerinden birisidir. Kıymalı, peynirli, ıspanaklı, patatesli ve daha birçok değişik malzeme ile yapılan çeşidi vardır. Bu yazımızda evde hazır yufkadan nasıl börek yapabileceğiniz hakkındaki püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.
Hazır Yufkadan Börek Çeşitleri
Hazır yufka ile yapılan börekler iç harcı ve şekillerine göre farklı çeşitlere ayrılır. Böreklerde iç harcı olarak sıklıkla peynir, kıyma, ıspanak ve patates kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra pırasa, patlıcan, kabak, ısırgan otu gibi değişik iç harcı kullanılarak yapılan börek çeşitleri de mevcuttur. Hazır yufkadan farklı şekillerde börek yapılmaktadır. En sık yapılan klasik börek çeşitleri arasında tepsi böreği ve kol böreğini sayabiliriz. Ayrıca yufkayı değişik şekillerde katlayarak yapılan zarf böreği, midye böreği gibi ilginç isimlere sahip börekler de vardır.
Hazır Yufkadan Börek Yapmak için Gerekli Malzemeler
Hazır yufkadan börek yapmak için ilk olarak bir yufkacıdan ya da marketten hazır yufka almanız gerekiyor. Bu yufkanın içine koymak için damak tadınıza göre patates, kıyma, ıspanak ya da farklı iç harcı yapmalısınız. Bunların yanı sıra yufkaların arasına ve böreğin üzerine sürmek için sos yapmanız gerekmekte. Kişi başına 1 tane yufka kullanarak istediğiniz böreği yapmanız mümkün.
Böreği peynirli yapacaksanız bunu küçük parçalar halinde keserek ya da çatal ile ezerek kullanabilirsiniz. Patates, ıspanak ya da başka sebzeler kullanacaksanız bunları biraz kavurduktan sonra kullanmalısınız.
Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için hazırlayacağınız sosu yapmak için margarin, yumurta ve yoğurt kullanabilirsiniz. Bazı tariflerde soda ile de börek sosu yapılmaktadır fakat genelde yoğurt, margarin ve yumurta ile yapılan sos kullanılmaktadır. 5 tane hazır yufka kullanarak kolay bir şekilde tepsi böreği ya da kol böreği yapabilirsiniz. Böreği fırına vermeden önce üzerine sos sürmeyi unutmayın. Böylece yapacağınız böreğin üzeri nar gibi kızaracaktır.
Böreği hazırladıktan sonra pişireceğiniz tepsiyi bir fırça yardımı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Böreği fırından çıkardıktan sonra biraz ılıması için bekleyin. Daha sonra dikkatli bir şekilde tepsiden çıkararak servis yapabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız pratik bilgileri uygulayarak evde kolay börek yapımı hakkında bilgi sahibi olabilir, yapacağınız lezzetli börekleri sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder