Evde tavuk bulyon nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek siz de pişireceğiniz çorba, pilav ve diğer sulu yemekleri daha lezzetli ve sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Çoğumuz yemeklere lezzet katmak için dışarıdan hazır tavuk bulyon alıyoruz. Dışarıdan alınan bu tür ürünler damak tadımıza tam olarak uymadığı için bunları evde yapmayı deneyebiliriz. Sağlıklı beslenmeye ve organik gıdalar tüketmeye özen gösteren birçok kişi evde kendi tavuk suyunu hazırlamaktadır. Az sonra size vereceğimiz ev yapımı tavuk suyu tarifini siz de evde yaparsanız, elinizin altında her zaman yemeklerinize lezzet katacak tavuk bulyonlar bulunabilir.
Ev Yapımı Tavuk Bulyon Tarifi
Alacağınız bütün bir tavuğu çeşitli sebze ve baharatlarla haşladıktan sonra bunun suyunu bulyon olarak kullanabilirsiniz. Haşlanmış tavuğu da hemen pişirerek sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile tüketebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
* 1 bütün tavuk
* 3 diş sarımsak
* 3 tane patates
* 3 tane havuç
* 1 tane pırasa
* Kereviz sapı
* 1 tutam maydanoz ( sapı ile beraber kullanılmalı )
* 1 tane kuru soğan
* 5-6 tane karanfil
* Tuz
* Karabiber
* 2 litre sıcak su
Ev yapımı tavuk bulyon tarifi için genelde bu malzemeler kullanılmaktadır. Mevsimine ve damak tadınıza göre sebze seçeneklerini değiştirmeniz mümkün.
Tavuk Bulyon Yapımı
İlk olarak sebzelerin hepsini güzelce yıkayın ve temizleyin. Daha sonra tavuğu da birkaç parçaya bölün. Büyük bir tencerenin içine sebzeleri, tavuk etini, tuz ve baharatları alın. Bunların üzerine sıcak suyu da ilave ettikten sonra ocağın altını yakın. Arada bir üzerinde biriken köpükleri alarak, tavuk eti iyice yumuşayana kadar kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra tavuk suyunu süzün ve soğuması için bir süre bekleyin. Soğuduktan sonra bunları buz kalıplarına dökün ve derin dondurucuda muhafaza edin.
Bu şekilde derin dondurucuda hazır olarak bekleyen ev yapımı tavuk suyu sayesinde pişireceğiniz yemeklerin lezzetini arttırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder