Çikolata benmari usulü nasıl eritilir? sorusunun cevabını öğrendiğinizde evde çok kolay bir şekilde kek, kurabiye, pasta ve tatlılarda kullanmak için çikolata sosu yapabilirsiniz. Benmari usulünde, ısıya dayanıklı bir kabın içinde kaynar suya koyulan çikolata yavaş yavaş eritilerek akışkan bir kıvama getirilmektedir. Bu yöntem çoğunlukla çikolata ve yağ eritmek için kullanılsa da bazı sebze ve etler de bu usulde pişirilmektedir. Bugün sizlerle paylaşacağımız püf noktalarına dikkat ederek siz de evde çikolata eriterek yaptığınız kek ve pastaları daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Gerekli Malzemeler
- Çikolata
- Su
- Bir Tencere
- Isıya dayanıklı bir kap
- Tahta kaşık
- Bıçak
Bu pratik yöntem ile sütlü çikolata, bitter çikolata ve beyaz çikolata gibi tüm çikolata çeşitlerini eritmek mümkün.
Benmari Usulü Çikolata Eritme
Benmari usulü çikolata eritmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.
- İlk olarak çikolatayı bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde kesin. Bu şekilde erimesi daha kolay olacaktır. İsterseniz aynı işlemi yapmak için rende de kullanabilirsiniz.
- Tencereyi yarısına kadar su ile doldurduktan sonra bunu ocakta ısıtmaya başlayın.
- Ocaktaki su kaynadıktan sonra ısıya dayanıklı bir kabın içine küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı alın. Bu kabı tencerenin içine dikkatli bir şekilde oturtun ve ocağın altını kısın.
- Çikolatayı karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar eritin.
Yorumlar
Yorum Gönder