Buharda sebze nasıl pişirilir? sorusunun cevabı sağlıklı beslenmek isteyenler için son derece önemlidir. Sebzeleri kızartarak, ızgara yaparak, haşlayarak ve sulu yemeklerini yaparak farklı şekillerde pişirebiliriz. Sebzelerin lezzetini ve besin değerlerini korumak için uygulanabilecek en sağlıklı beslenme yöntemlerinden birisi de buharda pişirmedir. Bu yöntem ile brokoli, pırasa, karnabahar, patates, havuç, bezelye gibi tüm sebzeleri buharda haşlayabilirsiniz.
Buharda sebze pişirmek için evinizdeki tencereleri kullanabileceğiniz gibi bunun için özel olarak üretilen buharlı pişirme tencerelerinden kullanabilirsiniz. Eğer normal bir tencereyi buharda sebze pişirmek için kullanacaksanız tencereye yarısına kadar sıcak su koyun. Bunun üzerine telli bir süzgeç koyun. Bu süzgeç suya değmemeli, sudan birkaç parmak yukarıda olmalıdır. Süzgeç su ile temas etmemeli.
Buharda pişireceğiniz sebzeleri temizleyin ve kabuklarını soyun. Daha sonra sebzeleri süzgecin içine biraz aralıklı olarak koyun. Bunu yaptıktan sonra tencerenin üzerine kapağı örtün. Kısık ateşte yarım saat pişirmek yeterlidir. Sürenin sonunda sebzelerin haşlanıp haşlanmadığını kontrol ettikten sonra hemen servis yapabilirsiniz.
Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapanlar da buharda pişirme yöntemini sıkça kullanırlar. Sebzeleri buharda pişireceğiniz zaman bunların aynı zamanda pişmesi için aynı türde olmalarına dikkat etmelisiniz. Bunun aksini yaptığınız zaman sebzelerden birisi pişerken diğeri çiğ kalacaktır.
Bu yazımızda sağlıklı sebze pişirme yöntemleri arasında bulunan buharda pişirme yöntemi hakkındaki püf noktalarını sizlerle paylaştık. Siz de bu detaylara dikkat ederek buharda pişirdiğiniz sebzeleri sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder