Ayran nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek evde bol köpüklü ayran yapabilirsiniz. Ayran yemeklerin yanında ve yazın serinlemek için sıkça tüketilen bir içecektir. Yoğurttan yapıldığı için sağlıklı ve besleyici bir içecektir. Daha pratik olduğunu düşünerek dışarıdan ayran almayı tercih edenlere tavsiyemiz bu içeceği bir kez evde yapmayı denemeleri yönünde olacak. Ev yapımı bol köpüklü ayranın tadını aldıktan sonra bir daha dışarıdan almak istemeyebilirsiniz. Köpüklü ayran yapmak oldukça kolaydır. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey sevdiğiniz marka bir yoğurt. Yoğurdu evde yapanlardansanız ayranınız daha lezzetli olacaktır. Ayran yapmanın püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz.
Ayran Yapımı için Gerekli Malzemeler
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz
Ayran yapacağınız yoğurtta kaymak varsa bunu almayı unutmayın. Ayran yapımında kullanacağınız tuz oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayran yaparken kullanılacak ölçü yoğurdun yarısı oranında su kullanılmasıdır.
Bol köpüklü ayran nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız yukarıdaki malzemelerin yanı sıra el blenderı ya da cam bir kavanoza ihtiyacınız var. Eğer blender kullanacaksanız yoğurt, su ve tuzu geniş bir kabın içine alın. Yoğurt ve su karışıp iyice köpürene kadar karıştırın ve daha sonra ayranı bardaklara boşaltarak servis yapın. Afiyet olsun.
Eğer ayran yapmak için kavanoz kullanacaksanız malzemeleri kavanozun içine alın ve kavanozun kapağını güzelce kapatın. Daha sonra iyice köpürtene kadar hızlı bir şekilde kavanozu çalkalayın. Ayranı yaptıktan sonra hemen bardaklara boşaltıp servis yapabilirsiniz.
Ev yapımı ayran tarifi bu şekilde olup işin püf noktası yoğurt ve suyu karıştırırken malzemenin köpürmesini sağlamaktır. Bunun için acele etmeden malzemeyi yeteri kadar karıştırmaya dikkat etmelisiniz. Yapacağınız ayranı hemen tüketmek için soğuk su kullanmanız gerekmekte. Ayranı yemeğin yanında ve kasede tüketecekseniz içine biraz zeytinyağı ve kuru nane de ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder