Yoğurtlu kabak salatası nasıl yapılır? sorusunun cevabını öğrenerek kısa sürede enfes bir salata yapmanın kolaylığını yaşayabilirsiniz. Yoğurtlu kabak salatası son zamanların en popüler tariflerinden birisidir. Yoğurtlu kabak hem salata hem de meze sayıldığı için bayanlara büyük kolaylık sağlamaktadır. Daha önce bu pratik tarifi yapmadıysanız bu tarifimizi okuduktan sonra denemek isteyeceğinizi düşünüyoruz.
Yoğurtlu Kabak Salatası Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu kabak salatası içeriğinde bulunan kabak ve süzme yoğurt ile olukça besleyici ve doyurucu bir lezzettir. İşin püf noktası kabağı güzel kavurmaktan geçiyor. Kabağı kavururken bunun bayılmaması gerekiyor. Bu nedenle hafif yumuşadığında ocağın altını kapatmalısınız. Kabak salatasının üzerini süslemek için pul biber, kuru nane, iri ceviz parçaları ya da dereotu kullanılmalıdır. Bunlar sadece salatayı süslemekle kalmaz aynı zamanda lezzetini de arttırır. Kabak salatası yapımında süzme yoğurt kullanarak daha yoğun bir kıvam ve harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Kabağı kavurduktan sonra bir süre soğuması için bekletmeyi unutmayın. Kabağı sıcak olarak kullanırsanız içine koyacağınız yoğurt ekşiyeceği için salata kötü bir tada sahip olacaktır. Kabaklar kavrulurken küçülecekleri için bunları çok ince rendelemeyin. Yoğurdun içindeki ağza gelen kavrulmuş kabağın lezzetinin bu mezenin özelliği olduğunu unutmayın. Kolay meze tarifi arayanlar için yoğurtlu kabak salatası oldukça idealdir. Hem yapımı kısa sürer hem de lezzeti ile her damak tadına uygundur. Az malzeme çok lezzet ilkesine uyan bu tarifi denemek isteyenler için aşağıda yoğurtlu kabak salatası yapımını paylaşıyoruz.
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi
Yoğurtlu kabak yapmak için 3 tane kabak, 1 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, biraz tuza ihtiyaç vardır. Bunun yanı sıra üzerini süslemek için de kuru nane, pul biber ya da dereotu kullanılabilir.
Yoğurtlu kabak salatası yapımı için ilk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra bunları rendeleyin ve 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte bir tavaya alıp kavurun. Kavrulmuş kabaklar soğurken siz de sarımsağın kabuğunu soyun bunu havana aldıktan sonra üzerine biraz tuz ilave ederek güzelce ezin. Sarımsağı yoğurt ile karıştırarak salatanı sosunu hazırlayın. Son olarak kavrulmuş kabak ve sarımsaklı yoğurdu derin bir kasenin içinde karıştırın. Bunu servis tabağına aldıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder