Yemeğin tuzu fazla kaçtığında ne yapılmalı? sorusunun cevabı sayesinde tuzunu ayarlayamadığınız yemekleri atmak yerine tuz oranını dengeleyebilirsiniz. Ne kadar dikkat etmeye çalışsak da bazen elimizin ayarı bozulup yemeğe fazla tuz katabiliyoruz. Bazen de kullandığımız salça nedeni ile yemek tuzlu olabiliyor. Böyle durumlarla hepimiz zaman zaman karşılaşıyoruz. Bugün sizlerle tuzu fazla kaçan yemeklerin kıvamını dengelemeye yardımcı olacak pratik ve güvenilir yöntemleri paylaşıyoruz.
Sulu Yemeklerin Tuzu Fazla Kaçtığında Ne Yapılmalı?
Sağlıklı bir çeşit olan sulu yemekleri yaparken tuzu fazla kaçarsa hem damak tadına hem de sağlığa olumsuz etki edebilir. Böyle bir durumda yemeği atmak da israf olacağı için en iyisi tuzunu azaltmaya çalışmaktır. Bu konudaki en güvenilir yöntem patatestir. Bir tane patatesi güzelce yıkadıktan sonra kabuğunu soyun. Daha sonra bunu bıçakla iri parçalar halinde doğrayın. Ocakta kaynamakta olan yemeğin içine doğranmış patatesleri ilave edin ve 15 dakika kaynattıktan sonra patatesleri yemeğin içinden alabilirsiniz. İsterseniz patatesleri yemeğin içinde bırakarak daha güzel lezzetler de elde etmeniz mümkün.
Çorbanın Tuzu Fazla Kaçtığında Ne Yapılmalı?
Mutfaklarımızda sıkça pişirdiğimiz yemeklerden birisi de çorbadır. Zaman zaman çorba yaparken tuzunu fazla kaçırdığımız oluyor. Bu tür durumlarda en iyi çözümün çorbaya biraz su katmak olduğunu düşünebilirsiniz. Evet su çorbanın tuz oranını azaltabilir fakat kıvamını ve lezzetini olumsuz etkileyebilir. Böyle bir risk almak yerine çorbaya biraz süt katabilirsiniz. Bu sayede hem tuz oranı dengelenir hem de yaptığınız çorba daha lezzetli ve besleyici olur.
Zeytinyağlı Yemekler Tuzlu Olunca Ne Yapılmalı?
Zeytinyağlı yemek yaparken tuzunu fazla mı kaçırdınız? Bunu dert etmeyin ve yemeğe hemen biraz şeker katın. bu sayede tuzlu olan yemek, yenilebilir bir kıvama gelecektir. Bu pratik yöntem tuzu fazla kaçan pilav için de güvenilirdir.
Sirke ve Limon Suyu ile Yemeğin Tuzunu Dengeleme
Tuzlu yemeği kurtarmak için 1 yemek kaşığı sirke ya da 3 damla limon suyu kullanabilirsiniz. Limon ve sirke asitli yapısı nedeni ile yemekteki tuz oranını azaltmaya yardımcı olabilir.
Tüm bu saydığımız yöntemler işe yaramıyorsa o zaman yemeğin suyunu tekrar hazırlamanız gerekmektedir. Bunun için yemeğin içinden suyunu süzerek alın. Yeniden salçalı, soğanlı karışım hazırladığınızda tuzlu yemek tekrar normal haline döndürülebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder