Patlıcan nasıl közlenir? sorusunun cevabını öğrenerek çok sevdiğiniz patlıcan közlemesini evde kendiniz de yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan ezmesi en sevilen meze çeşitlerimizden birisidir. Bu lezzetli mezeyi yapmak için çoğumuz dışarıdan hazır közlenmiş patlıcan alırız. Evde patlıcan közlemek biraz zahmetli bir iş olsa da hazır alınandan daha lezzetli olduğu için çekilen zahmete değmektedir. Siz de kendi patlıcan közlemenizi hazırlamak isterseniz bunu nasıl yapacağınızı yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Patlıcan Közlemesi Yapmak için Gerekli Malzemeler
- İhtiyacınız kadar közlemelik patlıcan
- Bıçak
- Bunların dışında patlıcanları közleyeceğiniz yönteme bağlı olarak ekstra malzemeler de gerekebilir.
Evde patlıcan közlemesi yapmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlar arasında en eski ve klasik yöntem ocakta patlıcan közlemektir. Bunun dışında fırın ve ızgarada da patlıcan közlemesi yapmak mümkündür. Bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızı aşağıda anlatıyoruz.
Fırında Patlıcan Nasıl Közlenir?
Patlıcanları fırında közlemek için fırın tepsisi ve pişirme kağıdına ihtiyaç vardır. İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanların saplarını kesin ve üzerlerine bıçak ile birkaç tane delik açın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serdikten sonra patlıcanları sıralayın. Fırını en yüksek ısıya getirin ve ara sıra patlıcanları çevirerek bunlar tamamen yumuşayana kadar fırında pişirin. Yaklaşık 15 dakika içinde fırında patlıcan közlemesi hazır olacaktır. Közlenmiş patlıcanların biraz ılımasını bekledikten sonra kabuklarını soyup hemen kullanabilirsiniz.
Ocakta Nasıl Patlıcan Közlenir?
Patlıcan közlemesini ocakta yapmak bilinen en eski ve güvenilir yöntemdir. Bu konuda farklı seçenekler mevcut. İster patlıcanları teflon bir tavaya alıp bu şekilde közleyebilir ya da doğrudan ocağın üzerine koyarak közleme yapabilirsiniz. Her iki yöntemde de önce patlıcanları yıkamalı ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra bıçak ile üzerlerinde delik açmalısınız. Daha sonra bunları uçtan sap kısmına doğru yavaş yavaş döndürerek tamamen yumuşayana kadar pişirmelisiniz. Ocakta patlıcan nasıl közlenir? bunu anlattık şimdi bir diğer yönteme geçebiliriz.
Patlıcan Izgarada Nasıl Közlenir?
Patlıcan közlemesini ızgarada yapmak isterseniz önce bunları yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra üzerlerine birkaç tane delik açın. Patlıcanları ızgaranın üzerine yerleştirdikten sonra önce bir tarafını yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirerek közleyin.
Evde patlıcan közlemesi yapımı için bu bahsettiğimiz yöntemlerden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın patlıcanların içinin de pişmesi için üzerlerine bıçak ile delik açmayı unutmayın. Patlıcanın içinin de közlenip közlenmediğini anlamak için üzerine bir çatal ile bastırarak kontrol edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder