Kızartmalık patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabı olabilecek püf noktalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Ağustos ayından eylül ayı ortalarına kadar yapılan kışlık gıda hazırlıklarından birisi de sebze kurutmaktır. Patlıcan, biber, domates, kabak, taze fasulye ve bamya gibi sebzeler yazın kurutularak kışın bunlardan lezzetli yemekler yapılmaktadır. Sevilen sebzelerden birisi olan patlıcan dolmalık ve kızartmalık olarak farklı şekillerde kurutulmaktadır. Aslında her ikisinde de kullanılan kurutma yöntemi aynıdır. Aradaki fark sebzelerin doğranma şeklidir. Siz de kışın yapacağınız kızartmalarda kendi kuruttuğunuz patlıcanları kullanmak isterseniz bu yazımızda paylaştığımız bilgiler işinizi kolaylaştırabilir.
Gerekli Malzemeler
- İhtiyacınız kadar patlıcan
- İğne
- İplik
- Bıçak
Evde patlıcan kurutmak oldukça kolaydır. İşin en önemli tarafı kurutmalık olarak alacağınız patlıcanların taze olmasıdır. Sebzeleri güvenli bir şekilde kurutmak için ezik ve çürüklerini almamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra gelelim patlıcanı nasıl kurutacağınıza. İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayarak bunları toz ve ilaç kalıntılarından arındırın. Daha sonra bıçak yardımı ile bunların yeşil sap kısmını keserek çıkarın. Patlıcanları alacalı olarak soyduktan sonra 1 parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın. ( İsterseniz patlıcanları yuvarlak değil de uzun parçalar halinde de doğramanız mümkün. ) İğneyi ipe geçirdikten sonra doğradığınız patlıcanları ipe dizin. Bunu yaparken sebzelerin birbirine iyice yapışmamalarına dikkat edin. Tüm patlıcanları ipe geçirdikten sonra bunları güneş gören bir yere asarak kurumaya bırakın. Kurumaya bıraktığınız sebzeleri arada bir kontrol ederek arada çürüyenler varsa bunları alıp atın. Patlıcanların hepsi tıkır tıkır olduğunda kurutma işlemi tamamlanmış oluyor. Kurutulmuş kızartmalık patlıcanları bez bir torbanın için alın ve güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
Evde kışlık erzağını hazırlamak isteyenler için patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabını bu yazımızda paylaştık. Yazdığımız püf noktalarına dikkat ederseniz kızartmalık patlıcanları kolay bir şekilde kurutarak, kışın sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Kuruttuğunuz bu patlıcanları sadece kızartma için değil patlıcan yemeği yapmak için de kullanmanız mümkün.
Yorumlar
Yorum Gönder