Kızartmalık kabak nasıl kurutulur? sorusunun cevabını öğrenerek siz de kışın yapacağınız kızartmalarda kurutulmuş kabak kullanabilirsiniz. Sevilen bir sebze olan kabağın kızartması da çok sevilmektedir. Kurutulmuş kabakla yapılan kızartmayı yemiş olanlar bunun ne kadar lezzetli olduğunu bilirler. Kışlık gıda hazırlığının başladığı bu ayda sizlerle evde kızartmalık kabak kurutmanın püf noktalarını paylaşmak istiyoruz.
Kabak Nasıl Kurutulur?
Kızartmalık kabak kurutmak için taze kabak, yorgan iğnesi ve yorgan ipine ihtiyaç vardır. Pazardan alacağınız kabakları birkaç gün içinde kurutarak kışın afiyetle tüketebilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağına gelince, ilk olarak kabakları güzelce yıkayın. Daha sonra bunların saplarını bıçak ile kesin. Kabuklarını soyduğunuz kabakları kızartmalık olarak doğrayın. ( 1 cm kalınlığında yuvarlak ya da uzun dilimler halinde ) Kabakları doğradıktan sonra iğneyi ipe geçirin ve kabakların ortasına iğneyi batırarak bunları tek tek ipe dizin. Bunu yaparken sebzelerin arasında biraz boşluk bırakın ki her yeri eşit şekilde kurusun. İpe dizdiğiniz kabakları güneş gören bir yere asın ve çıtır çıtır olana kadar bekletin. Havanın sıcaklığına göre bu süre 5 ila 7 gün arasında değişebilir.
Kabakları kuruturken arada bir kontrol etmeyi unutmayın. Arada çürüyenler varsa bunları bekletmeden hemen almalısınız. Aksi halde bunlar sağlam kabakların da çürümesine yol açabilir. Kızartmalık kuru kabakları bez bir torbanın içine alıp, bunları kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Kabak evde nasıl kurutulur? diye merak edenler için konu hakkındaki püf noktalarını paylaştık. Yazdığımız ayrıntılara dikkat ederseniz kabakları sorunsuz bir şekilde kurutabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder