Közlenmiş patlıcan nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu konuda uygulayabileceğiniz iki tane pratik yöntemi yazımızda paylaşıyoruz. Közlenmiş patlıcanın lezzetini bilmeyen yoktur. Üzerine zeytinyağı dökülerek salata ya da meze olarak tüketilen patlıcan közlemesini yazdan hazırlayıp, kışın bunu çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Dışarıdan hazır közlenmiş patlıcan almak varken neden evde bu zahmete katlanayım diyenler varsa, ev yapımı patlıcan közlemesini bir kere tatmaları bu sorunun cevabını anlamalarını sağlayacaktır. Şimdi sözü daha fazla uzatmadan közlenmiş patlıcan saklama yöntemlerine geçmek istiyoruz.
Közlenmiş Patlıcan Saklama Yöntemleri
Közlenmiş patlıcanı emniyetli bir şekilde muhafaza etmek için uygulanan 2 farklı yöntem vardır. Bunlardan ilki közlenmiş patlıcanı buzdolabında saklama, diğeri de közlenmiş patlıcanı kavanozda saklama yöntemidir. Biz her iki yöntemi de size anlatacağız. Bunlardan hangisi kolayınıza geliyorsa onu uygulayabilirsiniz.
Közlenmiş Patlıcan Buzdolabında Nasıl Saklanır?
Bu yöntemi uygulamak için tek ihtiyacınız olan şey buzdolabı poşeti ve bant. Közlediğiniz patlıcanların kabuğunu soyduktan sonra bunların soğuması için bir süre bekleyin. Patlıcanlar soğuduktan sonra bunları tek seferde kullanacağınız şekilde porsiyonlara ayırın ve buzdolabı poşetinine koyun. Poşetin ağzını bantladıktan sonra közlenmiş patlıcanı kullanacağınız zamana kadar buzdolabında güvenle muhafaza edebilirsiniz. Közlenmiş patlıcan buzdolabında nasıl saklanır? sorusunun cevabını verdik şimdi diğer yönteme geçebiliriz.
Közlenmiş Patlıcan Kavanozda Nasıl Saklanır?
Közlenmiş patlıcan kavanozda nasıl saklanır? diye merak ediyorsanız bu sorunuzun cevabını hemen verelim. Bu yöntemi uygulamak için cam bir kavanoz, 2 diş sarımsak, biraz kaya tuzu ve bir miktar da zeytinyağı gereklidir. İlk önce patlıcanların kabuklarını soyun ve bunların saplarını çıkarın. Daha sonra kavanoza 2 ya da 3 tane közlenmiş patlıcan yerleştirin. Bunun içine 2 diş sarımsak ve biraz da kaya tuzu ilave edin. Bunu yaparken kavanozun tamamen dolmaması gerekiyor. En az 2 parmak kadar boşluk bırakmaya dikkat edin. Son olarak kalan boşluğu da zeytinyağı ile tamamlayın. Kavanozun kapağını kapattıktan sonra bunu ters çevirerek sızma olup olmadığını kontrol edin. Eğer sızma yoksa bir tencerenin içinde 20 dakika kaynatın ve soğuduktan sonra karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin.
Yorumlar
Yorum Gönder