Dolmalık patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabını ve evde dolmalık patlıcan kurutmanın püf noktalarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Patlıcan dolması en sevilen yemek çeşitlerimizden birisidir. Bu sebzenin kurutulmuşundan yapılan dolmalar, kokusu ve lezzeti ile harikadır. Bu nedenle günümüzde birçok kişi dolma yapmak için kurutulmuş patlıcan satın almaktadır. Eğer güneş gören bir bahçe ya da balkona sahipseniz, kışlık patlıcanları kendiniz de kurutabilirsiniz. Dolmalık kuru patlıcan yapmak isteyenler konunun detaylarını yazımızın devamında bulabilirler.
Gerekli Malzemeler
- İhtiyacınız kadar patlıcan
- Yorgan iğnesi
- İplik
- Sebze oyacağı
- Bıçak
Dolmalık patlıcan kurutmak için kullanacağınız patlıcanlar taze olmalı. Ezik ve çürük patlıcanları kullanmamanız gerekiyor.
Evde Patlıcan Nasıl Kurutulur?
İlk olarak patlıcanları güzelce yıkamakla işe başlayın. Daha sonra bunların sap kısımlarını bıçakla keserek alın. Patlıcanları ortadan ikiye kestikten sonra bunların içini sebze oyacağı ile oyarak çıkarın. İğneyi ipliğe takın ve patlıcanların ağız kısımları aşağı bakacak şekilde bunları iğne yardımı ile ipe dizin. Patlıcanların her yerinin kuruya bilmesi için bunları ipe geçirirken aralarında biraz boşluk bırakmaya dikkat edin.
İpe geçirdiğiniz dolmalık patlıcanları güneş gören bir yere asın. Bunlar çıtır çıtır kuruyana kadar açık havada bekletin. Bu süre içerisinde arada bir patlıcanları kontrol edin ve çürüyenler varsa bunları çıkarıp atın. Aksi halde çürüyen patlıcanlar sağlam olanları da çürütecektir. Kuruyan patlıcanları bez torbanın içine koyarak, serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Bu yazımızda sizlerle patlıcan nasıl kurutulur? sorusunun cevabını paylaştık. Ağustos ayında patlıcanlar daha taze ve ucuz olduğu için bu ay kurutma işlemini yapmak için en uygun zamandır. Patlıcanları oyduktan sonra çıkardığınız içlerini atmayı. Bunları domates ile birlikte biraz sıvı yağda kavurarak tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder