Domatesin kabuğu nasıl soyulur? sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağımız bu yazıyı okuduktan sonra domatesi ezmeden ve çok kolay bir şekilde kabuğunu soyabilirsiniz. Yemek ve salata yapımında kullanılacak olan domatesleri bıçakla soyabiliriz fakat süsleme yapmak için bütün olarak kullanılacak olan domateslerin ezilmeden soyulması görsellik açısından çok önemlidir. Böyle bir durumda aşağıdaki pratik yöntem işinizi bir hayli kolaylaştırabilir.
Domates Nasıl Soyulur?
Domates soymanın püf noktaları dendiği zaman ilk akla gelen en pratik ve etkili yöntem domatesi sıcak suda bekleterek kabuğunun yumuşamasını sağlamaktır. İlk olarak domatesleri güzelce yıkayın ve bıçak yardımı ile yeşil kısmını dikkatlice çıkarın. Daha sonra domateslerin tepesine artı şeklinde çok derin olmayan bir kesik atın. Bir tencerede su kaynatın ve başka bir tencereye de soğuk su doldurun. Soymak istediğiniz domatesleri 10 saniye sıcak suda beklettikten sonra buradan alıp hemen soğuk suyun içine alın. Domatesler soğuduktan sonra tepesinde açtığınız kesiğin olduğu yerdeki kabuklar açılacağı için bunları dışa doğru çekerek kolayca soyabilirsiniz.
Domatesi kolay soymak için bu yöntemi uyguladığınız zaman domatesleri kaynar suda çok fazla bekletmemek gerektiğini unutmayın. Aksi halde domatesler haşlanıp dağılabilir. Sıcak sudan çıkarır çıkarmaz buzlu suya koyduğunuzda kabuklar kendiliğinden soyulmaya hazır hale geleceği için size sadece bunları hafifçe çekerek çıkarmak kalıyor. Böylece aynı anda çok sayıda domatesi hiç zorlanmadan ve görünümlerini bozmadan rahatlıkla soymanız mümkün.
Yorumlar
Yorum Gönder