Brokoli kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve brokoli haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası olan brokoli çiğ olarak yenebileceği gibi bu sebze haşlanarak da tüketilmektedir. Brokoli haşlamasını çeşitli soslarla karıştırarak salata yapıp ya da üzerine yoğurt dökerek lezzetini arttırabilirsiniz. Tüm sebzelerde olduğu gibi brokolinin de içindeki vitaminleri kaybetmeden haşlanması son derece önemlidir. Bu konuda gereken özeni gösterirseniz sevdiklerinizle birlikte bu sebzeyi ağız tadı ile tüketebilirsiniz.
Brokoli Haşlama Yöntemleri
Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanların sıkça tükettiği gıdalardan birisi de brokolidir. Bu sebze genelde haşlanarak pişirilmektedir. Brokoli haşlama yöntemleri arasında en güvenilir olanları buharda ve suda haşlama yöntemleridir. Bunlardan istediğinizi uygulayarak brokoliyi haşlayabilirsiniz. Brokoli haşlama süresi uygulanan bu yöntemlere göre değişmektedir.
Brokoli Buharda Nasıl Haşlanır?
Sebzeleri haşlamak için güvenilir bir yöntem olan buharda haşlama, brokoli için de uygulanmaktadır. Brokoliyi buharda haşlamak için önce bu sebzeyi güzelce yıkayın ve sonrasında dal dal ayırın. Bu şekilde tel bir süzgecin içine alın ve bu süzgeci içinde kaynar su bulunan tencerenin üzerine oturtun. Bu şekilde ortalama 15 dakika içinde brokoli haşlanmış olacaktır. Brokoli buharda kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını verdikten sonra diğer yönteme geçebiliriz.
Brokoli Suda Nasıl Haşlanır?
Brokoli haşlamak için en sık kullanılan yöntem suda pişirmektir. Bu yöntemi uygulamak isteyenler brokoli suda kaç dakikada haşlanır? diye merak edebilirler. Bunun için önce brokoliyi dal dal ayırın ve güzelce yıkayın. Sonrasında bir tencereye su koyun ve su kaynadıktan sonra içine brokolileri alın. Tencerenin kapağını yarı aralık bırakın ve bu şekilde 5 dakika kaynatın.
Brokoli dikkatli haşlanmadığı zaman çabuk parçalanıp dağılan bir sebzedir. Bu nedenle haşlama süresi ve kullanılan yöntem son derece önemlidir. Brokoli uzun süre haşlanırsa hem çok yumuşar hem de rengi matlaşır. Ayrıca uzun süre haşlanırsa besleyici özelliğini de kaybeder. Bu sebze çiğ olarak da tüketilebildiği için hafif diri olarak da haşlamak mümkündür. Buharda ya da kaynar suda pişen brokolinin rengi değişince çatal ile kontrol ederek istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Suda haşladığınız brokoliyi ocağın altını söndürdükten sonra kaynar suyun içinde bekletmeyin. Ocağı kapatsanız bile su bir süre daha kaynayacağı için brokoli bu sıcaklığın etkisi ile daha fazla pişip dağılabilir. Haşladığınız brokoli gereğinden fazla yumuşamışsa bunu bir süzgecin içine alarak soğuk suya tutabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, brokoli haşlamanın püf noktaları sayesinde siz de bu sebzeyi daha sağlıklı ve lezzetli olarak tüketebilirsiniz.
Brokoli Haşlama Yöntemleri
Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanların sıkça tükettiği gıdalardan birisi de brokolidir. Bu sebze genelde haşlanarak pişirilmektedir. Brokoli haşlama yöntemleri arasında en güvenilir olanları buharda ve suda haşlama yöntemleridir. Bunlardan istediğinizi uygulayarak brokoliyi haşlayabilirsiniz. Brokoli haşlama süresi uygulanan bu yöntemlere göre değişmektedir.
Brokoli Buharda Nasıl Haşlanır?
Sebzeleri haşlamak için güvenilir bir yöntem olan buharda haşlama, brokoli için de uygulanmaktadır. Brokoliyi buharda haşlamak için önce bu sebzeyi güzelce yıkayın ve sonrasında dal dal ayırın. Bu şekilde tel bir süzgecin içine alın ve bu süzgeci içinde kaynar su bulunan tencerenin üzerine oturtun. Bu şekilde ortalama 15 dakika içinde brokoli haşlanmış olacaktır. Brokoli buharda kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını verdikten sonra diğer yönteme geçebiliriz.
Brokoli Suda Nasıl Haşlanır?
Brokoli haşlamak için en sık kullanılan yöntem suda pişirmektir. Bu yöntemi uygulamak isteyenler brokoli suda kaç dakikada haşlanır? diye merak edebilirler. Bunun için önce brokoliyi dal dal ayırın ve güzelce yıkayın. Sonrasında bir tencereye su koyun ve su kaynadıktan sonra içine brokolileri alın. Tencerenin kapağını yarı aralık bırakın ve bu şekilde 5 dakika kaynatın.
Brokoli dikkatli haşlanmadığı zaman çabuk parçalanıp dağılan bir sebzedir. Bu nedenle haşlama süresi ve kullanılan yöntem son derece önemlidir. Brokoli uzun süre haşlanırsa hem çok yumuşar hem de rengi matlaşır. Ayrıca uzun süre haşlanırsa besleyici özelliğini de kaybeder. Bu sebze çiğ olarak da tüketilebildiği için hafif diri olarak da haşlamak mümkündür. Buharda ya da kaynar suda pişen brokolinin rengi değişince çatal ile kontrol ederek istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Suda haşladığınız brokoliyi ocağın altını söndürdükten sonra kaynar suyun içinde bekletmeyin. Ocağı kapatsanız bile su bir süre daha kaynayacağı için brokoli bu sıcaklığın etkisi ile daha fazla pişip dağılabilir. Haşladığınız brokoli gereğinden fazla yumuşamışsa bunu bir süzgecin içine alarak soğuk suya tutabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, brokoli haşlamanın püf noktaları sayesinde siz de bu sebzeyi daha sağlıklı ve lezzetli olarak tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder