Ana içeriğe atla

Brokoli Kaç Dakikada Haşlanır?

Brokoli kaç dakikada haşlanır? diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabını ve brokoli haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası olan brokoli çiğ olarak yenebileceği gibi bu sebze haşlanarak da tüketilmektedir. Brokoli haşlamasını çeşitli soslarla karıştırarak salata yapıp ya da üzerine yoğurt dökerek lezzetini arttırabilirsiniz. Tüm sebzelerde olduğu gibi brokolinin de içindeki vitaminleri kaybetmeden haşlanması son derece önemlidir. Bu konuda gereken özeni gösterirseniz sevdiklerinizle birlikte bu sebzeyi ağız tadı ile tüketebilirsiniz. 
Brokoli Haşlama Yöntemleri
Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler ve diyet yapanların sıkça tükettiği gıdalardan birisi de brokolidir. Bu sebze genelde haşlanarak pişirilmektedir. Brokoli haşlama yöntemleri arasında en güvenilir olanları buharda ve suda haşlama yöntemleridir. Bunlardan istediğinizi uygulayarak brokoliyi haşlayabilirsiniz. Brokoli haşlama süresi uygulanan bu yöntemlere göre değişmektedir. 
Brokoli Buharda Nasıl Haşlanır?
Sebzeleri haşlamak için güvenilir bir yöntem olan buharda haşlama, brokoli için de uygulanmaktadır. Brokoliyi buharda haşlamak için önce bu sebzeyi güzelce yıkayın ve sonrasında dal dal ayırın. Bu şekilde tel bir süzgecin içine alın ve bu süzgeci içinde kaynar su bulunan tencerenin üzerine oturtun. Bu şekilde ortalama 15 dakika içinde brokoli haşlanmış olacaktır. Brokoli buharda kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını verdikten sonra diğer yönteme geçebiliriz.
Brokoli Suda Nasıl Haşlanır?
Brokoli haşlamak için en sık kullanılan yöntem suda pişirmektir. Bu yöntemi uygulamak isteyenler brokoli suda kaç dakikada haşlanır? diye merak edebilirler. Bunun için önce brokoliyi dal dal ayırın ve güzelce yıkayın. Sonrasında bir tencereye su koyun ve su kaynadıktan sonra içine brokolileri alın. Tencerenin kapağını yarı aralık bırakın ve bu şekilde 5 dakika kaynatın. 
Brokoli dikkatli haşlanmadığı zaman çabuk parçalanıp dağılan bir sebzedir. Bu nedenle haşlama süresi ve kullanılan yöntem son derece önemlidir. Brokoli uzun süre haşlanırsa hem çok yumuşar hem de rengi matlaşır. Ayrıca uzun süre haşlanırsa besleyici özelliğini de kaybeder. Bu sebze çiğ olarak da tüketilebildiği için hafif diri olarak da haşlamak mümkündür. Buharda ya da kaynar suda pişen brokolinin rengi değişince çatal ile kontrol ederek istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Suda haşladığınız brokoliyi ocağın altını söndürdükten sonra kaynar suyun içinde bekletmeyin. Ocağı kapatsanız bile su bir süre daha kaynayacağı için brokoli bu sıcaklığın etkisi ile daha fazla pişip dağılabilir. Haşladığınız brokoli gereğinden fazla yumuşamışsa bunu bir süzgecin içine alarak soğuk suya tutabilirsiniz. Bu yazımızda paylaştığımız, brokoli haşlamanın püf noktaları sayesinde siz de bu sebzeyi daha sağlıklı ve lezzetli olarak tüketebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...