Ana içeriğe atla

Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları


Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları mutfakla arası iyi olanların bildiği bir konudur. Yeni yemek yapmaya başlayanlar ya da yaptığı pilavın görünümünden ve lezzetinden memnun olmayanlar için bu konudaki pratik bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. 
Pilav Nasıl Tane Tane Pişer?
Pişireceğiniz pilavın görüntü ve lezzet bakımından kusursuz olması için ilk olarak pirinci temizledikten sonra bol su ile yıkamalısınız. Pirinç nişasta içeren bir gıda olduğu için yeterince yıkamadan pişirmeniz yapacağınız pilavın lapa lapa olmasına neden olur. Bu yüzden pirinçleri ayıkladıktan sonra bir süzgece alarak su berrak akana kadar güzelce yıkayın.
Yıkanan pirinçler suyunu süzdükten sonra sıra bunları pişirmeye geldi. Bu aşamada kullanacağınız pirinç ve su oranı pilavın tane tane olması bakımından çok önemlidir. Ölçü olarak pirinçlerin ve suyun miktarını aynı bardakta ayarlamalısınız. Pirinçleri suda bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Eğer pirinçleri önceden suda bekletirseniz o zaman 1 bardak pirince 1 bardak su kullanın. Yapacağınız pilavın lezzetli olması için hazırda et suyu varsa, kullanacağınız suyun birazını bununla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca pilavı tereyağı ile pişirmeniz de lezzetini arttıracak bir başka detay olarak aklınızda bulunsun. 
Pilavın Beyaz Olması için Ne Yapılmalı?
Pilavın beyaz olması için ne yapılmalı? derseniz bu sorunuzun cevabı da oldukça basit. Bazen pilav lezzetli olur fakat rengi sizi tatmin etmeyebilir. Pilavın beyaz olması için şehriyeleri kavururken yakmamaya dikkat edin. Ayrıca pilavın suyunu koyduğunuzda içine birkaç damla limon suyu sıkın. Bunu yaptığınızda limonun beyazlatıcı etkisi devreye gireceği için pişireceğiniz pilav bembeyaz olacaktır. 
Pilav nasıl tane tane olur? sorusunun en önemli kısımlarından birisi de, pilavı pişer pişmez servis etmemektir. Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açın. Kapak ile tencere arasına temiz bir kağıt havlu koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 15 dakika yapacağınız demleme işleminin ardından bembeyaz, lezzetli ve tane tane olan pilavı servis yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Et Kaç Dakikada Haşlanır?

Et kaç dakikada haşlanır ? sorusunun cevabı hem ağız tadı hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. Haşlanmış et, kızarmış ete oranla daha sağlıklı olduğu için çoğunluğun tercihi haşlanmış etten yanadır. Et haşlamak uzun sürse de, bazı püf noktalarına dikkat ederek bu süreyi biraz daha kısaltmak mümkündür. Etin haşlama süresi etin çeşidine ve haşlama yapmak için kullanılacak yönteme göre değişebilir. Etin gereğinden az haşlanması içindeki zararlı bakterileri yok etmeyeceği gibi fazla haşlamak da bu gıdanın besin değerini azaltacaktır. Etin sert olmaması ya da dağılmaması için de haşlanma süresine dikkat edilmelidir. Bu yazımızda vereceğimiz püf noktalarını uygulayarak siz de eti yumuşacık haşlayarak, ağız tadı ile tüketebilirsiniz.  Et Haşlaması Yapmak için Hangi Çeşidini Tercih Etmeliyiz? Dana ya da koyun etini haşlayarak tüketmek mümkündür. Koyun eti dana etine oranla daha yumuşak olsa da kendine has bir kokusu olduğu için haşlama yapımında fazla tercih edilmez. Haşlama yap...

Eva Nedir?

Eva nedir ? diye merak ediyorsanız bu yazımızda sorunun cevabını ve ürünün özellikleri hakkındaki gerekli bilgileri bulabilirsiniz.  Eva ; kelime açılımı Etil Vinil Asetat olan ve çeşitli el işi çalışmalarında kullanılan bir üründür. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan eva, el işi ve fon kartonundan sonra okul öncesi etkinliklerde de en sık kullanılan malzemeler arasındadır. Evde farklı hobilerle uğraşanlar da eva kağıdı ile çok güzel tasarımlar yapmaktalar. Eva kağıdı süngerimsi yapısı ve pürüzsüz yüzeyi ile şekillendirmesi kolay bir malzemedir. Piyasada bu ürünün her rengini bulmak mümkündür. Eva kağıdı düz renk olabileceği gibi farklı desenlerde de olabilir. Simli ve kendinden yapışkanlı eva kağıdı çeşitleri de bulunmaktadır. Yapacağınız çalışmaya göre ihtiyacınız olan her türlü evayı rahatlıkla bulabilirsiniz.  Eva ile Neler Yapılır? Eva nasıl bir üründür bunu öğrendikten sonra, eva ile neler yapılır ? diye merak edenler olabilir.  Evayı kesmek ve şekil ...