Ana içeriğe atla

Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları


Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları mutfakla arası iyi olanların bildiği bir konudur. Yeni yemek yapmaya başlayanlar ya da yaptığı pilavın görünümünden ve lezzetinden memnun olmayanlar için bu konudaki pratik bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. 
Pilav Nasıl Tane Tane Pişer?
Pişireceğiniz pilavın görüntü ve lezzet bakımından kusursuz olması için ilk olarak pirinci temizledikten sonra bol su ile yıkamalısınız. Pirinç nişasta içeren bir gıda olduğu için yeterince yıkamadan pişirmeniz yapacağınız pilavın lapa lapa olmasına neden olur. Bu yüzden pirinçleri ayıkladıktan sonra bir süzgece alarak su berrak akana kadar güzelce yıkayın.
Yıkanan pirinçler suyunu süzdükten sonra sıra bunları pişirmeye geldi. Bu aşamada kullanacağınız pirinç ve su oranı pilavın tane tane olması bakımından çok önemlidir. Ölçü olarak pirinçlerin ve suyun miktarını aynı bardakta ayarlamalısınız. Pirinçleri suda bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Eğer pirinçleri önceden suda bekletirseniz o zaman 1 bardak pirince 1 bardak su kullanın. Yapacağınız pilavın lezzetli olması için hazırda et suyu varsa, kullanacağınız suyun birazını bununla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca pilavı tereyağı ile pişirmeniz de lezzetini arttıracak bir başka detay olarak aklınızda bulunsun. 
Pilavın Beyaz Olması için Ne Yapılmalı?
Pilavın beyaz olması için ne yapılmalı? derseniz bu sorunuzun cevabı da oldukça basit. Bazen pilav lezzetli olur fakat rengi sizi tatmin etmeyebilir. Pilavın beyaz olması için şehriyeleri kavururken yakmamaya dikkat edin. Ayrıca pilavın suyunu koyduğunuzda içine birkaç damla limon suyu sıkın. Bunu yaptığınızda limonun beyazlatıcı etkisi devreye gireceği için pişireceğiniz pilav bembeyaz olacaktır. 
Pilav nasıl tane tane olur? sorusunun en önemli kısımlarından birisi de, pilavı pişer pişmez servis etmemektir. Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açın. Kapak ile tencere arasına temiz bir kağıt havlu koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 15 dakika yapacağınız demleme işleminin ardından bembeyaz, lezzetli ve tane tane olan pilavı servis yapabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ayarlanabilir Bileklik Nasıl Yapılır

Ayarlanabilir kolay bileklik yapımı ile sizde kendiniz, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kendi el emeğiniz ile harika bileklikler hazırlayabilirsiniz. Uygun malzemeler kullanarak ve yazı sonunda verdiğimiz videomuzu izleyerek ilk denemenizde bile muntazam bir bileklik hazırlayabilirsiniz. Kapama yeri ayarlanabilir şekilde olan bu bilekliği kendi bileğinize göre kolaylıkla ayarlayabilir, rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan ayarlanabilir bileklik nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmek istiyoruz. Ayarlanabilir Kolay Bileklik Nasıl Yapılır Ayarlanabilir  kolay bileklik yapımı  düğüm atma tekniğinin uygulanmasıdır. Bilekliğin yapım aşamasında ve ayarlanma kısmında aynı teknik kullanılmıştır. Bu tekniği uygulamak için paraşüt ipi, makrome ip ya da yün ipleri kullanabilirsiniz. Örnek çalışmamızda ince paraşüt iplerinden kullanılmıştır. Verilen ölçüler de bu iplere göredir. Gerekli Malzemeler İstediğiniz renkte bir ya da iki adet 0.8 mm paraşü...

Tavuk Kaç Dakikada Haşlanır?

Tavuk kaç dakikada haşlanır ? diye merak ediyorsanız bu konu hakkındaki detayları ve tavuk haşlamanın püf noktalarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Haşlanmış tavuk, kızarmış tavuğa oranla daha sağlıklı olduğu için çoğumuz haşlamasını tercih ederiz. Tavuğu yağda kızartacağımız zaman da önden haşlamak gerekmektedir. Tavuk haşlandıktan sonra sade olarak tüketilebileceği gibi sebze ve bakliyat yemeklerinde de kullanılabilir. Tavuğun besin değerini kaybetmeden yumuşacık ve lezzetli olması için pişirme süresine dikkat edilmelidir.  Tavuk Haşlama Süresi Mutfakla arası çok iyi olmayanlar  tavuk haşlama süresi hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabilirler. Bu konuda vereceğimiz cevap haşlama süresinin tavuğun büyüklüğüne ve kullanılan yönteme göre değişebileceğidir. Tavuğun bütün ya da parçalara ayrılmış olarak haşlanması bu süreyi etkiler. Tavuk haşlanırken kullanılan su miktarı da süreye etki eder. Ayrıca tavuğu düdüklü ya da tencerede haşlamak da pişme süresinde farklılığa neden...

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki sarımsak kokusu nasıl çıkar ? sorusunun cevabı saçlarınıza sarımsak ile saç bakımı yaptığınız zaman çok işinize yarayabilir. Sarımsak ve sarımsak yağı saç bakımında sıkça kullanılmaktadır. Saçlara çok faydalı olan sarımsağın o rahatsızlık veren kokusu nedeni ile sarımsak içeren bakım ürünlerinden uzak duran kişi sayısı oldukça fazladır. Siz de saçlarınıza sarımsak ile bakım yapmak istiyorsanız, saçlardaki sarımsak kokusundan kurtulmak için vereceğimiz bilgiler çok işinize yarayacaktır.  Saçlardaki Sarımsak Kokusundan Kurtulma Yöntemleri Sarımsak yendiği zaman ağızda günlerce rahatsızlık veren bir koku oluştuğu gibi saçlara sarımsak sürüldüğünde de kötü bir koku meydana gelir. Bu tür durumlarda sarımsak kokusunu bastıracak pratik yöntemler sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.  Süt Sarımsak kokusuna karşı en etkili çözümlerden birisi süttür. Bu nedenle saçlara sarımsak ile bakım yapılacağı zamanda ku...