Pirinç pilavı yapmanın püf noktaları mutfakla arası iyi olanların bildiği bir konudur. Yeni yemek yapmaya başlayanlar ya da yaptığı pilavın görünümünden ve lezzetinden memnun olmayanlar için bu konudaki pratik bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.
Pilav Nasıl Tane Tane Pişer?
Pişireceğiniz pilavın görüntü ve lezzet bakımından kusursuz olması için ilk olarak pirinci temizledikten sonra bol su ile yıkamalısınız. Pirinç nişasta içeren bir gıda olduğu için yeterince yıkamadan pişirmeniz yapacağınız pilavın lapa lapa olmasına neden olur. Bu yüzden pirinçleri ayıkladıktan sonra bir süzgece alarak su berrak akana kadar güzelce yıkayın.
Yıkanan pirinçler suyunu süzdükten sonra sıra bunları pişirmeye geldi. Bu aşamada kullanacağınız pirinç ve su oranı pilavın tane tane olması bakımından çok önemlidir. Ölçü olarak pirinçlerin ve suyun miktarını aynı bardakta ayarlamalısınız. Pirinçleri suda bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su yeterli olacaktır. Eğer pirinçleri önceden suda bekletirseniz o zaman 1 bardak pirince 1 bardak su kullanın. Yapacağınız pilavın lezzetli olması için hazırda et suyu varsa, kullanacağınız suyun birazını bununla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca pilavı tereyağı ile pişirmeniz de lezzetini arttıracak bir başka detay olarak aklınızda bulunsun.
Pilavın Beyaz Olması için Ne Yapılmalı?
Pilavın beyaz olması için ne yapılmalı? derseniz bu sorunuzun cevabı da oldukça basit. Bazen pilav lezzetli olur fakat rengi sizi tatmin etmeyebilir. Pilavın beyaz olması için şehriyeleri kavururken yakmamaya dikkat edin. Ayrıca pilavın suyunu koyduğunuzda içine birkaç damla limon suyu sıkın. Bunu yaptığınızda limonun beyazlatıcı etkisi devreye gireceği için pişireceğiniz pilav bembeyaz olacaktır.
Pilav nasıl tane tane olur? sorusunun en önemli kısımlarından birisi de, pilavı pişer pişmez servis etmemektir. Ocağın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açın. Kapak ile tencere arasına temiz bir kağıt havlu koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 15 dakika yapacağınız demleme işleminin ardından bembeyaz, lezzetli ve tane tane olan pilavı servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder